Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért menő hogy ma már nem...

Miért menő hogy ma már nem írunk helyesen a gép előtt ülve?

Figyelt kérdés

Nézem a kérdéseket és a hozzászólásokat és egyszerűen nem fogom fel miért menő a magyar nyelvet így meggyalázni?

teccik

hejes

eccer

kabbe

fáratt

tugya

jöhecc

lehecc

stb stb

Egyszerűen elszomorít hogy ma már az a menő ha valaki több idegen szót használ mint magyart és azt a keveset sem tudja helyesen leírni!

Nektek mi a véleményetek?

2009. okt. 12. 21:21
 1/9 anonim ***** válasza:
13%
eznem menő ink.azért mert így rövidebb leírni:D
2009. okt. 12. 21:32
 2/9 anonim ***** válasza:
ez a szleng egyébként azt stb is az mert nem íród ki hogy és a többi
2009. okt. 12. 21:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ezeket általában rövidebb leírni.

Én MSN-en használok ilyen rövidítéseket. De itt mondjuk más a helyzet. Most is helyesen írok, mint minden hozzászólásomban.

Sokszor "öregnek" néztek azért, mert helyesen írtam, és megválogattam a szavaim.

De én se értem, ez miért menő.

2009. okt. 12. 21:35
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én egyetértek a kérdezővel , és szerintem van különbség a rövidítés és a helyesen írás között , én is szoktam rövidíteni mert lusta vagyok , de egy "hejes " pl vagy egy "fáratt " ( ez nem is rövidebb ráadásul ...) nagyon szúrja a szemem , ez egyáltalán nem menő hanem ahogy mondtad szomorú
2009. okt. 12. 21:37
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

ez nem menőség, semmi köze ahhoz. eccerűen (hehe) csak rövidebb így leírni. énis így írok, de nem menőségből. és nagy kezdőbetűt sem használok.

ja, amúgy a kabbe az azér van így írva, mert ha kiírnánk helyesen, akkor az moderálva lenne. így viszont nemismeri fel a robothelyesírásellenőrző, és nem moderálja ki.

2009. okt. 13. 14:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem meg csak egyszerűen annyira buták, hogy ezzel védekeznek. Ha trendből hibáznak, akkor bármikor hibázhatnak. Egyébként neg nem rövidebb a teccik, mint a tetszik, pusztán egy, azaz 1 betűvel. Kétlem, hogy ez érdekelne bárkit is.
2009. okt. 15. 17:59
 7/9 anonim ***** válasza:

A teccik rövidebb mint a tetszik, mert két betűt ütsz le egymás után, és ki is marad a 't'. De a kedvetekért most baromi helyes írok, hogy ne kapjak megint 0%-ot, mert leírtam, hogy én hogyan írok, és miért. Hiába nem menőségből, akkor is megkaptam a 0%-ot, és csak hogy lássátok, nem is ezzel takarózok, mert tudok helyesen írni, mint ahogyan ez itt most látszik is.

Na remélem most rohadt boldogok vagytok!!! Erre már nem adhattok 0%-ot, mert kur-vára helyesen írtam, de ha erre is 0-át kapok, na az is csak titeket minősít.

Egyébként meg azt figyeli, és ezen akad fenn, és ezt írja ki kérdésbe, az baromira unatkozhat, és rohadtul nincs jobb szórakozása, mint másokba belekössön. Az ilyen embereket meg ugye nagyon sokat szeretik....

2009. okt. 15. 18:35
 8/9 anonim ***** válasza:
szavak kihagyása nem számít helyesírási hibának..:D
2009. okt. 15. 18:36
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát mi pont most vesszük irodalomból a Jottista és Ipszilonista háborút.

Ha akkor A Jottisták nyertek volna most eredetileg is az lenne a helyes, hogy teccik...stb.

Egyébként ez úgy kezdődött, hogy az igen sok ésszel rendelkező nagymenők nem mindig tudják, hogy hogy is kell leírni ezt vagy azt.

Aztán az egész menő lett a korosztályunkban.

Nem értem mire jó, de ha akarják csak csinálják, engem nem zavar, már ha megértem.

16/L

2009. okt. 18. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!