Angol segítség?

Figyelt kérdés
Az ing és infinitive keverésével küzdök éppen. Nincs valami oldal, ahol le van írva az összes ige és az olyan melléknevek, amiknek ilyen vonzata lenne? Találtam én is oldalakat, de ahogy megnéztem máshol is őket pár óra alatt mindig találtam még szavakat. Ezért kéne egy teljes lista. És az olyan igékkel mi van, amik nincsenek ott felsorolva? Azokat hogyan használjuk...
2013. jún. 21. 16:44
 1/1 anonim válasza:

Ehhez kell egy bizonyos nyelvi érzék, hogy tudjad. Gerund vagy infinitive? Hát amelyik oda illik.

Van egy rakat lista, de igazából ha bemagolod őket, azzal szerintem nem mész sokra, mert el fogod felejteni őket 1 hét után.

Ha van egy igéd, amit nem tudsz, hogy infinitives vagy gerundos, keresd meg a szótárban. Minden egynyelvű és a legtöbb kétnyelvű szótárban ott van, hogyan képzed az adott igéhez a főnevet.

2013. jún. 22. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!