Munkajogi kérdés! Módosíthat ilyen esetnem szerződést a munkáltató?
Szia!
A munkáltató nem változtathatja meg a felmondási idő tartamát, mert az a munka törvénykönyvében pontosan le van írva.
Itt olvashatod: [link]
A 42. oldalon írnak a felmondási időről.
Remélem, segítettem.
Na ezt én is kinyomtattam... de pont ez nem egyértelmű számomra. Benne van a 30 nap... de az is, hogy ettől a felek közös megegyezéssel eltérhetnek. Na most ha aláírjuk a 90 napot, azaz közös megegyezéseel eltérünk a törvényben előírttól akkor vajon ha felmond a munkavállaló (én) akkor kötels vagyok-e kitölteni a 90 napot, vagy elég a 30-at. Mert minden esetben azt írja, hogy vagy ami a munkavállalónak kedvez...
"Mindkét felmondásra igaz viszont, hogy a fentinél hosszabb, legfeljebb hathavi felmondási
időben is megállapodhatnak a felek (e szabályt az Mt. hatálybalépését követően kötött
munkaszerződésre kell alkalmazni). A kollektív szerződés ugyancsak megállapíthat a
törvényben foglalt harminc napnál hosszabb felmondási időt."
Ez nem szól arról, hogy ez esetben mennyit köteles a munkavállaló letölteni ebből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!