Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Létezik olyan hogy manga-függő...

Létezik olyan hogy manga-függőség? Ha igen, mit lehet kezdeni vele?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm, aki betegesen rajong mindenféle manga, illetve anime után. Semmi másra nem tud koncentrálni, semmire sem tud odafigyelni. A jegyei is leromlottak. Tulajdonképpen nem képes nélkülük élni. Ő ezt persze sosem vallaná be, de én akkor is nagyon aggódom érte.

Lehet ez függőség? Hogyan segíthetnék rajta?

2013. jún. 10. 20:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ó hát szerencse, hogy jó fejem van :D Most a 9. osztályt 4,3 átlaggal fejeztem be. (Készség tárgyak nélkül) Annyi volt, hogy órán figyeltem (és nem facebook és egyéb szarokat bámultam) és itthon 1x átolvastam, a házit suliban megírni elég volt :P Tehát napi 1 óra (vagy annál kevesebb) tanulással megvan egy elég jó átlag. Mellette volt időm nézni animét bőven, habár jóval visszafogottabb tempóban mint régen.

5. voltam ismét :)

2013. jún. 12. 19:11
 12/17 anonim ***** válasza:
Igaz hogy nem valami jó ha a jegyei romlottak és megértem hogy ha aggódnak a barátai de ha ő neki a manga nézés jó akkor hagyd csak rá. Azzal segítesz a legtöbbet neki ha továbbra is jó barátja maradsz és nem piszkálod emiatt.
2013. jún. 13. 18:47
 13/17 A kérdező kommentje:

Kedves 5. kommentelő! Ha valaki, hát én aztán abszolút megértelek... Én az írásba menekülök mindenki elől. Az emberek körében abszolút kihalt a gondolkodás és a valódi érzelmek utáni vágy. Minden mű. Ezek az emberek akik körülöttem élnek olyanok, mintha eltorzított, könnyített másolatai lennének a valódi embereknek. Régen mindenki őszinte volt, ám azóta "fejlődött a világ". Az emberek rájöttek, hogy belehazudni a másik pofájába, érzelmek és normális gondolatok nélkül élni és önzőnek lenni sokkal könnyebb. Elégszer csalódtam már az emberekben ahhoz, hogy ezt megállapítsam. Ebben a világban minden és mindenki csak eszköz. Eszköz arra, hogy valaki a saját céljai érdekében manipulálja. És ha valaki sok emberrel játszotta már el ezt és szinte félelemet és épp ezért "szeretet-szférát" alakított ki maga köré.. na azt hívják úgy, hogy menő...

Én máshogy gondolkodom, mint ők. (Ez a verseimen is egyértelműen látszik.) Épp ennek a másfajta gondolkodásnak köszönhetően kialakítottam magam köré egy saját világot. Itt én irányíthatok mindent és mindenkit. Mindenki úgy érez, úgy szeret, úgy cselekszik ahogy én akarom. Kitalált figuráim vannak, egyedi személyiséggel és egyedi élettörténetekkel. Róluk próbálok mostanság éppen írni egy regényt. :)

De a manga (illetve inkább az anime) teljesen más. Bár nem nagyon láttam még egészben semmi ilyesmit, részleteket már láttam belőle. És egészen egyszerűen borzalmas volt... Egyetlen dolgot láttam "megcsillanni" benne: az igazi, nyers erőszakot. Amikor kitör az emberekből az állat... Épp ezért aggódom. Szinte félelmetes látni, hogy mit képes kihozni egy anime (vagy egy manga) egy emberből... Ezt látom a barátnőmben. Az agresszivítást. Esküszöm, mintha megőrült volna! Bár lehet, hogy én reagálom túl, de nem hiszem. Amit én csinálok azt azért csinálom, hogy "kiteljesedjek". Na de ő?

Te hogy jutottál el a mangákig és az animékig? Mit tesznek

veled ezek, ami "kielégít" téged? És miért pont ezektől vársz életet? (Tudom kicsit hülyén fogalmaztam meg a kérdéseket, de szerintem érted mire akarok kilyukadni. :D) És neked ettől jobb lesz? Vagy esetleg csak átmenetileg lesz jobb? Ha gondolod, privit is írhatsz, bár nekem végüis mindegy...

Köszönöm szépen a többi választ is! :) Belátom, nem nagyon tudok ezen változtatni... De akkor is azt látom, hogy megváltozott... Félek, teljesen bezárkózik...

Bár az amit én csinálok, az is elég fura, de nekem emellett van életem! Vannak barátaim, normális emberi kapcsolataim (úgy ahogy). De ő... Lassan elveszít mindent...

2013. jún. 13. 23:49
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért szeretem az animéket és mangákat, mert mindenki megtalálhatja benne azt amit kedvel. Mondhatnám úgy is, hogy magát találja meg benne. Nagyon sok oldalú rengeteg műfaja van. Ha gondolod körülírhatod, hogy milyen témákat szeretsz és írok neked egy olyasmi animét. Ne érts félre, nem akarom rád erőszakolni, csak megmutatnám, hogy van olyan ami téged is meg tudna fogni és nem csak az erőszakról szól. Egyik kedvencem az Air.

[link]

Itt találsz róla egy rövid kis leírást és a részek is fent vannak.

Amúgy már csak hobbi szinten nézek animéket. Valaki zenél, sportol esetleg ír mint Te, én animét nézek. Konkrétan nem várok tőlük semmit, csak jó esik megfeledkezni a világról és átkerülni egy fantázia világba :D

5. voltam.

2013. jún. 14. 10:40
 15/17 anonim ***** válasza:

Részletek alapján nem lehet pontosan megítélni egy témát. Igaz, hogy a leszinkronizált animék többsége sokat foglalkozik az erőszakkal (ezt nevezik shounen műfajnak), de vannak más típusú animék is, mint a romantikus, vígjáték vagy dráma. Ezeket ajánlom a figyelmedbe:

Kotonoha no niwa - 45 perces film, a jelenlegi legnépszerűbb anime

Hotarubi no mori e - ez is egy film

Tonari no kaibutsu-kun

Hayao Miyazaki filmjei: Chihiro szellemországban, Tonari no Totoro, Mononoke hime (A vadon hercegnője), A vándorló palota, Kokuriko-saka Kara

2013. jún. 14. 13:29
 16/17 anonim ***** válasza:

Annyira betegesen, hogy lehülyéz mindenkit, aki nem szereti az animéket? Nos, ez pár tizenéves fan sajátossága. Üljetek le beszélgetni, esetleg nézz meg vele pár epizódot! Szerintem jól fog esni neki, hogy végre élő személlyel is megbeszélheti a látottakat.

üdv,

egy vén róka animés

2013. jún. 18. 19:04
 17/17 anonim válasza:
Az anime a fiatal fiatalokra nagyon kártékony lehet , mert először mindig az erőszakosabbakat fogják megtalálni és olyanná válnak (rokonsági tapasztalat). Nagyon beteg ez az egész és még a látványa is undorító. Ez az antikrisztus (nem ilyen németh sanyi bácsisan)
2021. dec. 30. 00:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!