Mi történik, ha egy temetőt elönti a víz?
Figyelt kérdés
Nem morbid akarok lenni, vagy viccet csinálni belőle, mert tudom, hogy az árvíz komoly dolog, hatalmas károkat tud okozni, csak most elgondolkodtam ezen...
Ki tudja mosni a csontvázakat/holtesteket? Vagy az urnákból a hamut? Ez durva járványokat, fertőzéseket is okozhat, nem?
Bekerül a csatornákba, a folyókba, kutakba...
Hallottam olyat néprajz órán a suliban, hogy faluban, ahol dombra "építették" a temetőt, az eső belemosta a talajvízbe a fertőzéseket, ami a kutakba került, és megmérgezte az egész falut. Tudom, hogy megtisztítják a vizet, mielőtt az ivóvíz rendszerbe eresztik, de a folyókban fürdenek az emberek nyáron, és halat is fognak onnan...
2013. jún. 7. 19:40
1/2 anonim válasza:
Éppen ezért szokták a temetőket magas helyekre(pl dombokra,kisebb hegyekre) épiteni,hogy semmiképpen se tudja az árviz elérni.Amúgy meg a koporsófedő az úgy csukódik a sirra,hogy ne tudjon befolyni az esőviz,vagy egyébb viz.Ennyi.Nem kell tartani ettől,hogy elmosná a viz a temetőt.
2/2 anonim válasza:
Sajnos előfordulhat. Azért a csontokat és a hamvakat nem tudja kimosni, de a fertőzés veszély sajnos fennáll magas talajvíz esetén is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!