Trianonról készített prezentációhoz kéne egy kis segítség. Hogyan adjam elő?
Figyelt kérdés
Kedden a könyvtárba levetítik és előadást kell mellé készíteni. Mit mondjak? Hogyan kell egy ilyet csinálni?2013. jún. 1. 17:47
1/3 anonim válasza:
Azt mindenképpen említsd meg, hogy nem trianon miatt csatolták el a területeket véglegesen, ugyanis abban a szerződésben úgy áll 90 év múlva újratárgyalják (2010). Kérdezhetnéd, miért nem tették? Nos, megmondom, mert trianon után volt még egy békeszerződés, a Párizsi-békeszerződés, amely véglegesítette a határokat. Sztem. mondjuk ha nem a vesztes oldalra állunk, akkor visszakaptunk volna valamennyi területet.
No, remélem tudtam segíteni, am. azt javaslom tedd föl a kérdést politika kategóriában is, ott tuti többen válaszolnak majd.
2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon köszönöm! Olyat mondtál amiről nem is tudtam. Nagyon nagy segítséget adtál! Még egyszer köszi. :)
2013. jún. 2. 23:21
3/3 anonim válasza:
No, elnézést kérnék, kicsit félreírtam, olvasgattam még itt a kommenteket ezzel kapcsolatban, és többen is írták, hogy az 1975-ös Helsinki Záróokmányt aláíró országok deklarálták a mindenkori határok sérthetetlenségét. Szóval, rosszul emlékeztem, nem a Párizsi-békeszerződés hanem a Helsinki záróokmány, am. érdemes elolvasni a kérdésben a kommenteket, érdekesek: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__645.. a kommentelők 80%-a egy s€ggfej, azokon gyorsan tovább kell haladni. Viszont, a Helsinki záróokmányban úgy áll, hogy erőszakosan nem lehet megszerezni területeket, és szerintem, egy békeszerződés újratárgyalásán keresztüli területszerzés nem az, tehát itt ellentmondás van, az viszont biztos, hogy a Trianoni-békeszerződésben az áll 90 év múlva újratárgyalják. Érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!