Bírósági tárgyalásra kellene mennem, de nem akarok, mert már 2x tettem vallomást, és 1x voltam már tárgyaláson. Már mindent elmondtam, és nem nem tudok mit hozzáfűzni. Meg lehet tagadni a vallomástételt a továbbiakban?
Figyelt kérdés
De a hátam közepére sem hiányzik hogy én havonta oda járkáljak. A munkahelyemen is kellemetlen.Hogyan lehetne kikerülni hogy oda járkáljak minden hónapban?2013. máj. 30. 09:23
1/5 anonim válasza:
Sajnos ha nem mész el elővezetnek,és még ki is kell fizetned, ami nem kevés. Mindegy hogy tíz vagy húsz tárgyalás lesz, meg kell jelenned. Talán ha a bíróval beszélsz akkor el engedi a többi meg jelenést. Talán.
2/5 anonim válasza:
Ez a poén az egészben, hogy a tanúnak kötelező megjelennie, a vádlott viszont távolmaradhat, neki elég ha csak az ügyvédje ott van.
3/5 anonim válasza:
Egyszer előfordult, hogy az ország másik végére hívtak bíróságra tanúnak. Leírtam a bírónak, hogy mit tudok az ügyről és kértem, tekintsen el a megjelenésemtől. Gyorsan válaszolt, hogy nem kell elmennem. Szerintem hasonló kérelmet Te is írhatsz, szépen megfogalmazva, amit itt leírtál. Ettől rosszabb úgysem lehet...
4/5 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy a tárgyalás a lakóhelyem szerinti városban van.
2013. máj. 31. 10:52
5/5 anonim válasza:
Nálam is nem rég volt egy tárgyalási időszak.Az első fok 3-ik meneténél tartunk,de ebből a 3 alkalomból csak 1-szer kellett megjelennem,amikor is elmondtam ami érdekelte őket és kész.A másik 2 alkalomra már az ügyvédem ment el.Én úgy tudom,ha szóban idéznek csak (ami a jegyzőkönyvben is fel van tüntetve),akkor nem vagy köteles megjelenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!