1. Nőt felvesznek autószerelőnek.2. Ti láttatok már női autószerelőt?
1 Igen.
2 Nem, de repülőgép-szerelő csajt már igen.
Mármint a gyakorlati képzés?
Az elmélettel igazából a képzésen találkozik az ember - tehát megtanítják milyen hengerfej-kialakítások vannak, miből készül a blokk, mi a működés alapvető termodinamikai háttere, milyen egy kerékfelfüggesztés, ilyenek. De a gyakorlati része a fontosabb, tehát attól, hogy valaki tudja, hogy pl. az AlSi9Cu2 ötvözet megfelelő hengerblokk-anyag nem tudja felismerni ha a hengerfej-blokk közötti tömítés tönkrement, kicserélni meg pláne.
Tehát gyakorlat, gyakorlat, gyakorlat - és nem csak a mechanikus dolgok, hanem a gépek segítségével végzett diagnosztika, ami nélkül manapság nincs élet.
Az autószerelő szakma tulajdonképpen könnyű fizikai munkának minősül - azaz elvileg nem fogsz erőlködni (amíg nem találkozol berohadt csavarokkal például), de a kezeiddel dolgozol. Megállapítod a hibát, kiszeded az alkatrészt, javítás/csere és visszaépítés.
Az nem elég általában, ha csak szereted az autókat meg ránézésre tetszik - ha szeretsz bütykölni/javítani és van hozzá érzéked az nem elhanyagolható.
Amikor utoljára ilyen kérdést láttam, akkor azt ajánlottam a másik hölgynek, hogyha tényleg érdekli, akkor keressen ismerős autószerelőt és kérje meg hogy hadd járjon be a műhelybe, esetleg ha lehet segíteni is - pár nap (mondjuk 2 hét) után lesz gyakorlati elképzelésed arról, hogy mi is történik egy szervizben. Ez tud segíteni a pályaválasztásban, azaz vagy megjön a kedved, vagy elmegy.
De mielőtt ilyenbe vágod a fejszédet - mármint megkérsz valakit hogy hadd legyél a műhelyében - lehetőleg legyen valami minimális alapod a kocsikról. Például Ternai Zoltán A gépkocsi c. könyve. Nagyon alap, nagyon régi, de jó kis olvasmány és a neten több helyen fent van, ingyenesen leszedheted.
Simán. Felnőttfilmben láttam már ilyet.
Csak bizonyos adottságok kellenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!