Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek Pápa városáról?

Mi a véleményetek Pápa városáról?

Figyelt kérdés
Pápa egy Veszprém megyében elhelyezkedő kisváros, olyanok véleményét szeretném ki kérni róla, akik ott élnek/éltek, ott él valakijük, stb...

2013. máj. 29. 16:21
 1/2 scoobyhun ***** válasza:
85%
Szia, én Pápai vagyok.Szerintem nagyon szép város.A Főtéri nagytemplom nagyon szép (és nagy) amit mindenképp érdemes megnézni ha Pápára látogatsz.A sétálóutca tele van csodálatos barokk épületekkel (kivéve kínai áruház),és a főtérre vezet ki.A Fő tértől 15 perc sétára a várkerten keresztül van egy Aqua world is. A sétálóutca tele van különböző fagyizókkal, kávézókkal, ruhaüzletekkel stb. Sajnos a Fő tér most szét van barmolva felújítás miatt, de már megépítették a korcsolyapályát (szerintem fölösleges és elrontja a látványt is) és egy gyönyörű szökőkutat.Sajnos az egyetlen komoly negatívum az,hogy elég sok a cigány.Én már olyat is láttam,hogy egy kb. 40 éves cigány nő a Fő téri Led-es szökőkútban fürdött.
2013. júl. 12. 20:25
 2/2 anonim válasza:
100%

Látom, hogy ez sem mai kérdés már, de szívesen válaszolok én is. Ugyan nem Pápán élek, de az időm 80%-t ott töltöm, oda járok gimnáziumba, ott vannak a barátaim.

Imádom a várost, főként a hangulatát. Ha végigsétálsz rajta egy nyári napon, akkor valami egészen különleges atmoszférát érezhetsz. Gyönyörű lett (szerintem) a felújított Fő terünk, kicsit sivár ugyan, de, ahogy az előttem szóló is írta, van egy nagyon szép szökőkutunk. Ezt a teret kihasználva aztán jobb időkben szinte minden héten - második héten valamilyen rendezvény, fesztivál van itt. Koncertek, ügyességi feladatok, fesztiválok, de játszottam már például drámaelőadásokat is itt, vagy művészgraffytiztünk. Pápán pezseg a kulturális élet, színjátszás, amatőrfilmezés, tánc, rengeteg író látogat el hozzánk.

Persze van Pápának sötét oldala is. Valóban sok a roma ember, vannak elég veszélyes környékek is.

A városra ráhúzzák a barokk jelzőt, ami természetesen igaz is, gyönyörű barokk épületek találhatóak, de én azt mondom, Pápa egy kicsit retró is.

Jaj, nagyon szívesen mesélnék még kis városunkról, de nem akarok kilométeres választ írni. Ha bármi kérdésed van még, írj nyugodtan. :))

2014. febr. 26. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!