Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit jelent az, hogy szarból...

Mit jelent az, hogy szarból várat építeni?

Figyelt kérdés
2009. okt. 5. 21:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
ha pl. a suliban írni kell egy fogalmazást, de te nem foglalkozol vele eleget, csak úgy összecsapod, összehozol valamit,és a végén még jó jegyet kapsz rá, akkor te tudsz a szarból várat építeni.
2009. okt. 5. 21:50
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
Arra mondják aki valami apró dologból akar nagy valamit összehozni. Pl. van 2000 Ft-od, és veszel belőle kaját, és azt tervezed, hogy egy 40 fős társaságnak főzöl. akkor erre azt fogják mondani, hogy szarból nem lehet várat építeni, azaz nem fogsz tudni annyiból olyan kaját összehozni, ami elég lenne... :)
2009. okt. 5. 22:07
 3/7 anonim ***** válasza:
87%
Ugyanaz a jelentése,mint aki légvárakat épít:soha meg nem valósítható terveket sző,hiú ábrándokba merül.
2009. okt. 5. 22:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
csak nem Csernust olvasol?
2009. okt. 5. 22:36
 5/7 anonim válasza:
100%

A valóságban azt jelenti, hogy valaki a legsilányabb, legrosszabb, legócskább dologból hoz létre olyan hatalmas dolgot, ami mindenki számára elképzelhetetlen volt eddig.

lásd: Fluor és semmit mondó karrierjével megszerzett pénz

2015. jan. 12. 23:20
 6/7 anonim válasza:
100%

A "semmiből" hoz össze olyan nagyobb dolgot.

Pl anno a 4fal közt otthon kreatívan felhasználtam, ami a kezembe akadt s olyan "termékeket" alkottam, amiről az emberek meg nem mondták volna, hogy miből hoztam össze a bolti minőségű dolgokat.

Eleinte műanyag lapok maradékát használtam fel az egyedi díszdobozokhoz. Tartós, masszív, egyedi volt.

Karácsony előtti 3 héten eladtam 64-et 1200-ba.

A legelső 4 db-t ingyen otthon talált anyagokból oldottam meg, az eladásukkor kapott 4800ft-t tovább befektettem, aminek eredménye volt:

76800ft. (-15000 az apránként vett alapanyag)

Aztán tovább forgattam a pénzt más alkotásokba, egyre több haszonnal.

Most teszem le az üzletvezetőit s gyűjtök saját üzletre. (már nem kell sok)

Mindenki lehordott, lenézet...

"mit álmodozol?"

"olyan hüle vagy"

"művészettel semmire se mész"

"naív vagy"...

Nem! Csak kreatív ember, aki nem akart úgy élni, mint az a sok ember, akik mellett elmegyek.

Élik a szűrke hétköznapokat, bánatosak, megtörtek, elfogadják azt ahol vannak, utálják a munkájukat, a kollégákat/főnököket - bilincset raktak a saját kezeikre.

Az ilyenek számára "hüle, naív", aki többet akar.

2018. febr. 3. 12:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Egy közmondás. Nem kell mögé látni komplex dolgokat, amikor debütált akkor volt kontextusa nélkül égvilágon semmi értelme mondani.
2023. febr. 21. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!