Nem tudunk megegyezni a párommal a kislányunk nevén. Esetleg valakinek ötletek?
Figyelt kérdés
22 éves vagyok, 8.hónap végén járunk, első baba. Amikor megtudtam hogy lány, egyből kerestem a ritka, de szép lányneveket. A párommal megegyeztünk, ha fiú lesz ő, ha lány én nevezem el. Viszont persze meg kell egyezni, és egyszerűen semmi sem tetszik neki, amiket találtam.Én félig francia vagyok. Édesapám volt francia, 3 éve hogy elment közülünk. Az ő tiszteletére francia eredetű neveket kerestünk. Nekem első pillanattól a Polett, ami nagyon tetszett. Nem is gyakori, és megy is a vezetéknévhez. A párom is rábólintott, tetszett neki. Aztán ő rátalált a Zsáklinra. Ami ugyan tetszik, de így leírva, soha. Julietta volt még versenyben, ő pedig hosszú lenne, mert a vezetéknév sem rövid, a Döniz és a Röné. Nem francia eredetű lánynevet nem is kerestünk. Viszont a párom most meg már ellenzi,hogy Polett legyen. Pedig olyan kis Pollis :) Esetleg valakinek, lenne valami ötlete? Köszi előre is!2013. máj. 27. 11:49
1/3 anonim válasza:
Vigyázni kell az ilyen nevekkel... Például a Zsáklin elég gyakori olyan körökben ahol előszeretettel nevezik a gyereket akár Ronáldónak is... Ha értitek mire gondolok...
Személyes véleményen hogy a magyar helyesírás szerint leírt nevek szánalmasan mutatnak, francia helyesírás szerint meg a franc se tudná leírni betűzés nélkül. Nagyon szép ötlet hogy a faterod után francia nevet kapjon de olyat keress aminek nálunk is van már hagyománya. Hirtelen ilyeneket találtam: Zoé, Flora, Ella, Vivien.
2/3 anonim válasza:
legyen a Zsáklin a 3. neve bár sztem szörnyű egy név de ez saját vélemény. egyébként nekem úgy lett meg a nevem hogy anya kihúzta az elsőt apa meg a másodikat egy rakat lánynévből ami tetszett nekik :)
3/3 anonim válasza:
a Noella is szép, hmm most sok névről megtudtam hogy francia eredetű :DDD ma is tanultam valamit :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!