19 éves fiú vagyok és masszőrnek tanulok.. csakhogy a képzésbe valamilyen oknál fogva hozzátartozik a pszichológia és a neurológia is:D
hát akkor ajánlom, hogy kezdj (avagy kezdjen, ha magázásba kezdünk, de az oldal anonimitása nem követeli meg:) ) valamilyen OKJ-s képzésbe.. az érettségi egy jó alap egy jóféle szakma kitanulásához:)
bár 23 évesen már lehet, hogy fizetni kell érte, de mivel első szakma lenne, talán mégsem...
szóval tanulj ki valamit, lehetőleg kétkezi szakmát, mert azzal meg lehet élni:) és nem utolsó sorban kezdj el dolgozni! ha OKJ-s nappali tagozatba bekerülsz, akkor vállalhatsz diákmunkát.. ezek a munkák is nagyon hasznosak lehetnek, mert jellemfejlesztőek, tapasztalatot szerezhetsz velük és nem utolsó sorban pénzt is:D
bocs az előítéletért, de feltételezem szüleidnél élsz, és ők tartanak el.. nem zavar az, hogy függesz tőlük? állj a sarkadra, bizonyítsd be, hogy megállsz a lábadon:)
nnemhiszem:D
bár ha csalsz egy kicsit a teszteken, és direktbe rosszat mondasz, akkor ledegradálhatod magad a "retardált" kategóriába simán
de megjegyezném, elmegyógyintézetbe nem kerülnél.. nem csak azért, mert bezárták őket és szélnek eresztették az őrülteket, hanem mert szellemi fogyatékosokat nem zárnak be, csak max családi pótlékot kap utána a szülő (ami persze nevetségesen alacsony) és állandó felgyületre kötelezi a szülőket.. vagyis vagy az egyik szülődnek kell a munkáját feladnia és otthon lenni veled egész nap, vagy fizetniük kell egy dadát melléd, aki istápol... én nem ajánlom, hogy hülyébbnek mutasd magad annál, mint ami vagy... mert csak másoknak fogsz gondot jelenti, pedig nem is igényled... mondom: fejleszd magad, ez csak egy szám, nem azt jelenti, hogy kész, te csak papírnehezéknek vagy jó!
amúgy a kérdésed kapcsán én is meg akartam tudni a magamét, de nemigen találtam rá alkalmas tesztet a neten:S
De láttam ilyen intézeteket ahhol vannak ilyen emberek.
De szerinted ha nagyon szellemi sérült lennék akkor az általános iskolát sem tudtam volna egy 2-es osztályzatra sem elvégezni!?
öh, nem vagyok szakértő
de aztmondtad gimnáziumi érettségid van.. ez egy normális gimi, vagy ilyen speciális fogyatékosgimi? ha nemtudod írd le a nevét meg a települést ahol van és megkeresem:D
na!:)
hát akkor biztos nem vagy hülye! azért ugyan az érettségi általánosságban nem olyan nehéz, de azért felállít egy mércét, hogy ne jusson át rajta mindenki
szóval inkább csak lusta vagy, elvégre 5 éve nem csinálsz semmi különösebbet.. tanulj és dolgozz, nincs neked semmi bajod:)
jaaabocs, abból indultam ki, hogy 23mat mondtál, és 18 évesen szokás érettségizni...
évet ismételtél?
am alkalmi boritékolás is valami, én is úgy kezdtem, aztán raklappakolás, dobozolás... a csúcs eddig kérdőív kitöltés volt... óránként 1000 forintért:O:D
De szerinted most mi legyen!?
Keressek fel egy ilyen intézetet és költözzek be!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!