Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ezen a gitáron mit is lehet...

Ezen a gitáron mit is lehet pontosan állítani?

Figyelt kérdés
Ezt most néztem ki magamnak az előbb, nagyon megtetszett, van rajta 3 poti, az egyik a volume: hangerő, meg még van rajta két tone nevű is. Ezek mire valók? A torzítást lehet-e vele állítani?

2013. máj. 17. 20:54
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Ja, a link:

[link]

2013. máj. 17. 20:54
 2/11 anonim válasza:

A magas hangot lehet vele levenni külön a hátsó és az elsõ+középsõ hangszedõkrõl.

Ez az a funkció, amit ezer gitárosból egy használ kb, õ is csak akkor, ha nagyon unatkozik... :)

2013. máj. 17. 21:21
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2013. máj. 17. 21:26
 4/11 anonim ***** válasza:

De ha beírod egy angolszótárba, csodák csodájára kiderült volna, hogy a "tone" az hangszínt (is) jelent...

Egyébként ezerből egy az csak Hitetlen szerint van így, a valóság ennél árnyaltabb, stílustól függ. De mondjuk nem túl gyakori a használata.

A torzítást nem a gitáron állítod általában (bár a hangerővel lehet persze szabályozni valamennyire, ha eleve torzított csatornán használod az erősítőben, vagy effekttel).

2013. máj. 18. 10:18
 5/11 anonim válasza:
Előttem szólónál a pont! Hitetlennel meg nem kell foglalkozni, más kérdésnél is észrevettem már, hogy a minimális szakmai tudását próbálja csillogtatni.
2013. máj. 18. 21:50
 6/11 anonim válasza:

Lol, többet tudok a gitározásról, mint az egész gyakori együtt. :D

Ti hányszor is használtátok eddig a tone potit? Ugye nullaszor? Na akkor pofa laposba...

2013. máj. 18. 22:57
 7/11 anonim válasza:
:D Látom pofád is van hozzá! Egyébként szoktam használni. Na menj aludni kisfiam, késő van már!
2013. máj. 18. 22:59
 8/11 anonim ***** válasza:

Én például használgatom a hangszín potit, bizonyos hangzásokhoz muszáj.

Hitetlen általánosítása erre legalább annyira téves, mint mikor azt mondta, hogy szinte mindig a híd hangszedőt használják a gitárosok...

2013. máj. 19. 11:24
 9/11 anonim válasza:

Ezek olyan dolgok, amik igazak, csak sokan valamiért nem szeretik bevallani.

Az, hogy az ember néha odakapcsol és penget 3 skálát az nem használat. Zenekari környezetben igenis kevesen használják a nyaki szedõt, a tone potit meg tényleg csak pár ember.

2013. máj. 19. 13:20
 10/11 anonim ***** válasza:
Mert te aztán jobban tudod, hogy mások mit használnak, mint ők maguk... :)
2013. máj. 19. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!