Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Létezik hogy bejelentett...

Backdor kérdése:

Létezik hogy bejelentett munka helyen nem jár pihenő idő + reggeli és ebéd szünet?

Figyelt kérdés

Lehet-e olyat csinálni hogy én közfoglalkoztatásban dolgozok van egy kollektív szerződésem és már ez 3.hónap ja és most bejelentik hogy tovább kell dolgozni hogy ledolgozzuk az ebéd időt tehát a én munka időm eredetileg 7:00-15:00 most 15:20

És Nincs reggeli idő és nincs megállás !

Ezt ők mint Városi cég megcsinálhatják ??

Erre valaki tudna nekem valami okosat mondani mert én nem ismerem a jogszabályt ami köz foglalkoztatottakra vonatkozik

2013. máj. 14. 07:51
 1/10 anonim ***** válasza:
Olyan, hogy reggel idő nincs, csak tobb műszakot munkarendben. Ebéd időt vagy pihenőidőt koteles biztosítani, ez viszont nem a munkaidő része, tehat le kell dolgozni.
2013. máj. 14. 08:10
 2/10 anonim ***** válasza:
Sajnos az új munkatörvénykönyve nem épp a dolgozót segíti. Nálunk is így van egyébként, én is állami cégnél dolgozom. 8 órát KELL ledolgozni, ergó nálunk 6:30-tól 14:50-ig van a délelőttös műszak és 13:00-tól 21:20-ig a délutános. Mellesleg a munkaközi szünetet (nálunk) minimum 4 , de maximum 6 óra után ki kell adni, ami 20 perc ugye. Más kérdés, hogy ezzel senki nem foglalkozik, hogy te valójában kiveszed-e...
2013. máj. 14. 08:11
 3/10 A kérdező kommentje:

Értem de a köz foglalkoztatottakra más vonatkozik mint a sima munkásokra nem ?

Akkor le kell dolgozni a ebéd időt ?

De a pihenőt azt nem ?

2013. máj. 14. 08:26
 4/10 anonim ***** válasza:
Azt az időt kell ledolgozni, amit nem munkával töltöttek, mindegy mi a neve.
2013. máj. 14. 08:27
 5/10 anonim ***** válasza:
Ebédszünetet mindenhol le kell(ene) dolgozni. Ezt nem akarom így! :) De ez a törvény.
2013. máj. 14. 08:31
 6/10 anonim ***** válasza:
Ja de ebből indulnánk ki, akkor nem dolgozhatnék szombat-vasárnap egyszerre (pedig szoktam), járna a heti 2 pihenőnap (ezen a héten csak 1 lesz), valamint 2 munkaidő kezdete között alig telik el 9 óra (ami még éppen hogy belefér)
2013. máj. 14. 08:50
 7/10 anonim ***** válasza:

ha nem állunk ellen, akkor visszaélnek, mert

mindig akad disznó korpára.

Tehát ott áll az ajtóban a munkanélküli, aki MINDENT elvállal.

2013. máj. 17. 20:32
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha van a helyi önkormányzatnál ingyenes úgyvéd,vagy vmi jogsegélyes attól utána tudsz érdeklődni.De talán a munkaügy kirendeltségen is tudnak segíteni.
2013. máj. 30. 23:37
 9/10 anonim válasza:
Persze!Nekem se szabadság se pihenőm nem volt és 12-15 órát dolgoztam!!!20 perc miatt meg ne sírjál!!Örülj hogy csak ennyit kell dolgozni és nem 60.000 Ft-ott kapsz!!2 részletben!!
2013. aug. 19. 12:30
 10/10 anonim ***** válasza:
kedves utolsó én 4órában kapok 56 000ftot neked még jobb volt.
2019. okt. 7. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!