Talált tárgy megtartása büntetendő?
Semmiféleképpen nem lopás!
325. § (1)1009 Aki a talált idegen dolgot eltulajdonítja, avagy nyolc nap alatt a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, úgyszintén aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja vagy nyolc nap alatt vissza nem adja, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2)1010 A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a jogtalan elsajátítást a kulturális javak körébe tartozó tárgyra követik el.
Ez ide tartozik, szóval jobban tettétek, hogy elvittétek a rendőrségre!
Látom jó régi, de azért kommentelek. :)
Ha nagyon összegű ...bármit.. találnék, én szerintem biztos hogy a pogármesteri hivatal talált tárgyak osztályán adnám le. Ott meg is kérdezik, hogy meg szeretnéd-e tartani, ha nem jelentkezik a tulaj 3 hónapon belül. Aztán ha a bejelentésedtől számítva le telik 365 nap akkor te leszel a tulajdonosa. :) Mert ugye rendőrségen leadunk lőfegyvert, kápszit, mega mi nem kell nekünk.:D Na de én is simán megtartanék egy ilyet, azért valjuk be nem két fillér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!