Lehet-e barátság egy 40 és egy 17 éves nő között?

Nem, ez kizárt...
De komolyra fordítva, józan eszed szerint miért lehet/nem lehet? Írd fel - legalább gondolatban- egy papír két oldalára az érveket. Melyiknek adnál több mellette szóló érvet? 23 év korkülönbség érv?
Egyébként te mit nevezel barátságnak? Mert igazán ez határozza meg milyen feltételeknek kell (ha van ilyened) kell megfelelnie egy barátnak. Magam nem gondolom, hogy a barátsághoz bármilyen feltételt érdemes szabni.

Egy idősebb/fiatalabb barátsága inkább az idősebbé, ugyanis jó esetben 'tele tudja tömni' bölcs véleményekkel a fiatalabb fejét, cserébe viszont leginkább az ifjabb örömének, előrelépéseinek örülhet, hacsak nem olyan érett a gondolkodása neki (ifj.) is, hogy időnként újat mutat, meglepve (id.) barátját.
Értsd, ha az élet első buktatóin töröd a fejed, ő sok újat mutathat, fordítva viszont.. De ezzel semmi probléma akkor, ha az idősebb nyitott a barátságra és nem az ifjabb csüng rajta ennek reményében.

Szia! Persze, hogy lehet! Egy barátságot nem az határozza meg, hogy ki hány éves...
Én mondjuk mindig az idosebbekkel értettem meg magam, mindig idosebb barátaim voltak és tapasztalatból mondom, hogy a korkulonbség nem számít.
Ez olyan mint az éjszaka és a nappal- kiegészítik egymást. Az egyik vidámságot, a másik titokzatosságot ad.
Te is sokat tanulhatsz a másiktól, és mások is toled.
(Amúgy ez a kérdés kicsit olyan volt mint az, hogy pl. lehet-e barátság fekete és fehér ember kozott.)

Én beszélgetek egy 53 éves férfival, és elég jóban vagyunk. Sokat tanultam tőle, és rájöttem arra is, hogy egy ilyen korú ember igenis lehet jófej, és vicces. Gyakran szoktunk poénkodni. Lehetne úgy is mondani, hogy barátok vagyunk.
Én is érettebb vagyok a koromnál, ezért is jobban kijövök a nálam idősebbekkel. De a velem egykorúakkal is egész jól kijövök. Csak azért néha jól esik valaki idősebbel/felnőttel beszélni, aki nem az apád/anyád.
Szóval szerintem simán lehettek barátok.:)

lehet..
anyukám legjobb barátnője is vmi 20 évvel idősebb nála..
nekünk volt 1 tanárunk.. barátként szeretjük most is.. mindent meg tudunk vele beszélni.. és vele kb 45 év korkülönbség van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!