Szerintetek mennyi időbe telne kijutni a Marsra?
Biztos hallottátok, hogy van ez a "Mars One" nevű akció, ahol 4 személyt fognak kiválasztani 2015-ig, akiket elküldenek a Marsra, de vissza nem hozzák őket. Nem gondoljátok, hogy itt valami nagy átverésről van szó?
Én nem fogok jelentkezni :D
Szerintem nem zavar senkit, hogy itt erről beszélünk:)
Én nem tudok olyanról, hogy a Marson földi légkört akarnámak csinálni, vagy állatokat betelepíteni.
Én azt hiszem hogy csak simán a Mars felszínén nem tudnának megélni a növények, egyrészt a víz, másrészt a talaj tápanyagmentessége, harmadrészt pedig a napszél miatt.Továbbá a felszín leginkább por (vas-oxid) ezért megkapaszkodni sem nagyon tudnának, bár ehhez nem értek annyira.
Úgy tervezik, hogy ilyen szigetelt kabinokban termesztenék a növényeket normál földi földben és ha épp nincs napsütés, akkor mesterséges fénnyel világítanák meg őket.
Szerintem a legnagyobb probléma a víz lenne.
Becslesek szerint a Mars Foldiesitese min. 2000 evet vesz igenybe. Aztan talan szkafander nelkul is ki lehet kukkantani. Ha osszejon...
Haszna leginkabb a tudomany es az emberiseg szempontjabol van. Az ember olyan, mint egy virus. Szaporodik, mig fel nem zabalja a gazdatestet. Utana masik utan kell neznie, ha fenn akar maradni. Ezek a kutatasok nagyban hozzajarulnak a tavoli jovobeli kivitelezeshez. S amig ember letezik, fennmarad az elso telepesek neve. Szarabb, mint az anyabolygo, de letezesunk eddigi legnagyobb kalandja. Es ez a mi eletunkben. Az elso, 21-ik szazadi Kolombuszok. Mekkora. En siman jelentkezek. Az esely szinte nulla, de mar a tudat is jo, h beprobaltam. Az a kis nevezesi dij meg nem vesz karba, mert a tudomanyt szolgalja. Inkabb koltok arra a penzembol, mint a csocselekintegralasra. Raadasul soha se szerettem sok embert, akit pedig nagyon, velem tartana. Ott nincs meg megkovesedett tarsadalom, csak reszvetel a kutatasokban.
Persze elgondolkodtato a durva hattersugarzas, es az alacsony grav. miatti izomsorvadas, meg ki tudja meg mi, eleg, ha meghibasodik a futesi rendszer, s kalandod itt veget ert, de az uttoroket ilyenek soha nem erdekeltek a tortenelem soran. Kulonben el sem indultak volna. Valahogy biztosan megprobaljak minimalizalni a veszelyt. Maskulonben minek koltenenek milliardokat a projektre. Penzkidobas lenne egyszeru alternativ kivegzoeszkoznek hasznalni. Nekem nagyon tetszik. Mivel tenyleg nagyon kicsi az esely, ugy fogalmazok csak, h minden percet kovetni fogom a media osszes formajaban. De azert szoritsatok, h megszabaduljatok tolem. :D Biztos erdekesebb lesz, mint a Megasztar, azt meg isszatok. Meg ha teszem azt 20 evvel rovidebb elettartammal kellene szamolni, akkor is megerne. Azt hiszem, mar maga az utazas elmenye is akkora -foleg, ha mar latszik a cel, eloszor apro pottykent, majd egyre jobban kitolti a latoteret-, hogy ugy erezheti az ember, hogy ettol grandiozusabbat nem tapasztalhat. Es a munka csak azutan kezdodik.
11 es 12:
A legkor megteremtesere tobb elmeletet is kidolgoztak. Az egyik hatalmas muholdtukrokrol szol, amivel a sarki vizet olvasztanak fel, uzemek telepitesevel, ami a kiokadott fusttel nekilat az uveghazhatas fokozasanak, s a folyamatok egymast erosithetnek, de ezt is tobb szaz evre teszik, mire megepitenek mindent. Valami ezer, ezerotszaz ev mulva talan mar lenne ritka levego. Sajnos fejbol nem vagom a pontosabb elorejelzeseket. Aztan megjelenhetnek az elso szabadba ultetett novenyek is.
14:
" ha esetleg a Földdel lesz valami és lakhatatlanná válik, bár az elkövetkezendő pár millió évben nincs kilátás ilyen esemény bekövetkezésére."
Energiaforrasaink nem vegesek. Most meg az olajkeszletekert folynak a haboruk, de 100 evre sem teszik, h az ivovizert fognak. A sarki jegsapkak 40%-a olvadt el az elmult 40 ev alatt, ennek donto tobbsege az elmult 25 evben. A gleccserek egyre gyorsabban huzodnak vissza. Mig az USA-ban egy csalad napi atlag 300 l vizet fogyaszt, van ahol egy napra 8!!! liter jut. A melysegi talajvizeink kiszipolyozva es megmergezve, annyian vagyunk mar, hogy mindenhez hozza kell nyulni, h ellassuk a tomegeket, ontozhessuk az egyre tobb, novenytermesztesre kiszakitott foldteruletet. Persze a haszonallattartas is gigaszi mereteket kovetel maganak mind teruletbol, mind edesvizbol, csokkentve ezzel a tobbi, a bolygot jobban megerdemlo faj szamat. Persze a fogamzasgatlas halalos bun, mert elkarhozol, ha gumit huzol. A tengeri halak husaban rengeteg gyogyszerszarmazek van, csoda, hogy meg nem vilagitanak a sotetben az atomkiserleteinktol. Naponta brutalis mertekben irtjak a Fold tudejet. A CO2 megkotese uj fejleszteseket kovetel maganak, ami meg nem szuletett meg, csak tervek vannak (pl kiurult foldgazmezokbe juttatni, vagy a melytengeri uledekben megkotni, bar az nagyon hosszu folyamat). A bolygo kb 3 milliard embert tud jelenlegi civilizacios szintunk mellett eltartani ugy, h ne karosodjon az okologiai egyensuly. Ezzel szemben mar boven tobb, mint a duplaja az ertek. Hat ezek alapjan, meg meg ki tudja, mit tudnanak felsorolni a tenyleges szakertok, en inkapp maximum nehany ezer evre tennem. Az ember egy halalos virus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!