Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Lehet a gyülöletet szeretetté...

Lehet a gyülöletet szeretetté változtatni?

Figyelt kérdés
2009. szept. 30. 15:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet, sőt gyakran járnak kéz a kézben. Ho szeretünk, hol gyűlölünk.
2009. szept. 30. 16:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Bennem nincs gyűlölet, azt mindig a másiknak tulajdonítom alapból. Egyébként a nagy szeretetre és gyűlöletre mondják, hogy egy tőről fakadnak, és átcsaphatnak egymásba..
2009. szept. 30. 16:46
 3/6 anonim ***** válasza:
Ebből annyi igaz, hogy csak azt tudod igazán gyűlölni, akit nagyon szerettél. Fordítva nem hiszem, hogy működne.
2009. szept. 30. 21:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem is egyirányú utca ez, úgy ahogy a többiek is írják. A másik irányba...

Szóval nem lehet, nagyon ritka...

Aktívan semmiképpen, vagy magától szeretetté változik a gyűlölet, mert a felszín alatt jobban megismered az illető nemes jellemét...

de akaratlagosan szeretetté változtatni nem lehet!

2010. szept. 9. 00:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem kizárt,de én nem hiszek benne magam részéről.Ha én gyülölök valakit,valamit,azt sosem fogom szeretni.A két végletről van szó.Ha pozotív irányba változik a helyzet,akkor maximum a közönbös kategoriáig tu eljutni a gyülölt dolog.
2010. szept. 28. 06:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, én megtapasztaltam.

Depressziós ember voltam, olyan mélyen, hogy már jóformán az öngyilkosságig merészkedtem, és gyűlöltem, úgy gyűlöltem a világot, ahogy csak tudtam. Mert azt gondoltam, hogy szemét és igazságtalan, hogy nincs benne semmi értékes, hogy az emberek csődtömegek, szánalmasak és megvetendőek.

Hogyan lábaltam ki ebből, az másik téma. De ami a lényeg: ma, ha ránézek ugyanezekre az emberekre, csupán hatalmas szeretetet érzek. Mert kerestem bennük a jót, akartam látni, hogy igenis létezik még szeretet a világon - és aki keres, az talál.

Mert a gyűlölet sem egyéb, mint a saját félelmed. De ha az ember szembe mer nézni a világgal, azzal, hogy ha nehéz és fájdalmas is, megéri keresni a szeretetet, akkor rábukkan. Épp ezért vélem úgy, hogy a gyűlölet ott szakad meg, mikor rájössz, hogy a másiknak is ragyog az arca, ahogy mosolyog.

2010. okt. 1. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!