Imádkozni vagy imátkozni? Hogy írják helyesen?
Figyelt kérdés
2013. máj. 8. 16:44
2/10 anonim válasza:
imádkozni
Ilyen esetekre állítsd be a helyesírás ellenőrzőt.
3/10 anonim válasza:
Helyesen úgy kell íni, hogy: imáDkozni
4/10 A kérdező kommentje:
1000 köszönet :):):):):):):):):):):):)
2013. máj. 8. 17:36
6/10 anonim válasza:
Imátkozni a helyes. Hittanból idézek: Anyám benned bízom és remélek,
Anyám te utánad epedek,
Anyám te jóságos kegyelmezz,
Anyám te hatalmas védelmezz!
Anyám óh jöjj segíts imátkozni,
Anyám óh jöjj segíts küzdeni,
Anyám óh jöjj segíts szenvedni,
Anyám óh jöjj ne hagyj elveszni!
7/10 Vincent88 válasza:
A google translate : imádkozninak írja.
De ha véletlenül imátkozás a helyes, benne van az átkozás, ezért én akkor önként egész életemben hibásan fogom írni... és nem érdekel hogy van helyesen... én azért is imádkozásnak fogom hívni!
8/10 anonim válasza:
Én még úgy tanultam annak idején a szocializmusban a magyar tanárnénitől hogy "imádkozni", szóval szerintem úgy
9/10 anonim válasza:
10/10 anonim válasza:
Ahogy az lenni szokott ,imát ad az ember miközbn Istenhez beszèl.ok ,hogy mi van megadva ,hogy Imádkozni ...de fszságnak gondolom .Jèzus a legönzetlenebb teremtmèny volt a Földön. Egy ilyen ember nem szankcionálna senkit ès semmit .Mindenkiben a jót kereste ès keresi Isten által. ès addig teszi ezt ,míg a "rossz" rá nem jön a jóra , ès meg nem hallja Isten szavát.Szóval inkább Imátkozni kellene írni ,mint imádkozni. Komolyan ,mintha valami nárcisztikus lenne a fszi xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!