Egri Csillagok: Házi feladat Mit jelentenek a következő fogalmak: vasing, cobák, újhitű, Jedikula, müezzin, deli, koboz?
Kedves Válaszoló!
Nem értem, hogy ha nem tudod megválaszolni a kérdésemet vagy esetleg segíteni miért kell hozzászólni? Szerintem ennek az oldalnak az a lényege, hogy a tapasztalatainkat, ötleteinket osszuk meg egymással. Nem az, hogy felülbíráljuk a másik kérdését.
Müezzin az iszlám vallásban az a személy, aki a híveket imára szólítja fel, ill, az imára hívó szöveget elénekli. /napi öt alkalommal: hajnal, déli, kora délutáni, napnyugta és esti imádság.
/Eger minaret/
deli:
újhitű:
A reformáció magyarországi elterjedésének időszakában a reformáció híveit, azaz az evangélikusokat és reformátusokat hívták újhitűnek.
Az Egri csillagokban az "újhitű" előtti mondatban azt mondja a pap, hogy ő lutheránus.
"pápista - római katolikus
újhitű - protestáns "
cobák /cubák/ sült, főtt húsos csont.
koboz:
Egy húros pengetős hangszer.
Mi maradt még? A vasing
Erről nem sok mindent találtam.
Vaskarikákból készült páncéling.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!