Nagyon félek, tescos lopás mire számítsak?
Helytelen tett volt, nyilván ezt már beláttad. Én sem vagyok jogász, de amúgy a rendőrség elküldte az ügyészségnek az ügyeteket, ahol további intézkedéseket fognak tenni. Az ügyészség tovább küldheti a bíróságra is akár, de mivel szabálysértésről van szó, így ez szerintem ki van zárva. Elképzelhető az is, amit az előttem szóló írt, bár ha jól tudom az a felnőttkorúak esetében jöhet szóba. Szerintem pártfogó felügyeletre számíthatsz, ami azt jelenti, hogy a kirendelt pártfogó felügyelő 1 évig "gondozásba vesz", tehát feladatokat állít fel neked / nektek, havi rendszerességgel meg kell jelenni nála.
Levelet szoktak küldeni az iskolának, ezzel együtt a gyermekjóléti szolgálatnak is. Elméletileg több levélnek kell kimenni. 1. a rendőrség küld jelzést a Gyermekjóléti Szolgálatnak a szabálysértés tényéről. 2. ügyészség küld levelet a pártfogó felügyelet megállapításáról. Ha pártfogás alá kerülsz, akkor a gyermekjóléti szolgálat is felkeres. Ha nem, szerintem akkor is, amennyiben kapnak jelzést rólad. Kb ennyi. A többit majd elmondják azok, akik felkeresnek.
Elég nagy macera számotokra, pedig nem olyan nagy cuccot csentetek el. Hiba volt. Legközelebb érdemes még kétszer, akár háromszor is átgondolni, hogy mit csinálsz. Mindennek van következménye.
Előzőhöz annyit szeretnék írni, hogy elméletben ez a sok macarés dolog nem ellenetek folyik, hanem értetek. Nem büntetés, hanem terelgetés. Mondom, elvben.
A cél az lenne, hogy felmérjék, milyen környezetben éltek, milyen hatások érnek.
Pl. nehéz életkörülmények (nemtörődöm, esetleg durva szülők, szegénység stb.), iskolai hatások (nemtörődöm tanárok, rossz iskolatársak, egyebek).
Az iskolában is akkor járnak el helyesen, ha nem a büntetésben merül ki a reakció, hanem szép szóval, odafigyeléssel terelgetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!