Mit tudnék most tenni? Fel fog ébredni valaha?
Figyelt kérdés
Az egyik legjobb barátnőm kómában van.17 éves.2 hét elteltével két agyvérzésen van túl.Az első után rohamosan javult az állapota.Tegnapig.Mikor is újra rossz irányba fordult minden.Ma kómába került.Az orvosok azt mondják,hogy ne reménykedjünk.De én akarok.Igazából még nem tudom felfogni,hogy mi is történik valójában.Vagy túl korai vagy csak nem akarom felfogni.Nem akarom őt elveszíteni.Mit tudnék tenni??Utána néztem és sok helyen írják azt,hogy ha valaki kómában van attól még érzékeli a külvilágot és beszélni kell hozzá.És bármikor felébredhet.De mit tehetek én ilyenkor?Nem azért írok ide,hogy bárki is vígasztaljon vagy azt írja,hogy szegény lány.Csak segítséget kérek!Mit kell ilyenkor tennem?Reménykedjek vagy üljek tétlenül?Látogassam vagy csak imádkozzak érte??Mit tudnék tenni??:\'(2009. szept. 27. 19:16
1/8 anonim válasza:
Szia! Az orvosoknak nem kell hinni, csak azt mondják amit a konyvben olvasnak meg a gépeken látnak.
A barátnodet mindenképpen látogasd, és igen, érzi, hogy mi torténik korulotte! Semmiképp se legyél szomorú és ne ess pánikba mert azt o is megérzi. Látogasd meg minden nap és beszélj hozzá, adj neki eröt! Hidd el, meg fog gyógyulni csak hallgass a szivedre..:)
2/8 anonim válasza:
Én csak azt tudom, hogy én mit tennék. Minden áldott nap ott ülnék mellette, fognám a kezét és beszélnék beszélnék beszélnék hozzá. És imádkoznék érte.
3/8 anonim válasza:
Ha tudod, akkor igen, látogasd, minél gyakrabban. Érj hozzá, beszélj hozzá, természetes hangon, meséld el, mi történt aznap. Lehet, hogy érti, de az biztos, hogy érzékeli. A kómánál sohase lehet tudni, tarthat hetekig , de tarthat évekig is.
4/8 anonim válasza:
Látogasd naponta, meséld el, hogy mi történt veled aznap, mi volt az iskolában, olvass neki újságot, tudja, hogy mi történt a világban, de ne érezze, hogy szomorú vagy. Azt hallottam, hogy érzékelik a jelenlétet. Nem lehet tudni, hogy mi fog történni, de a remény hal meg utoljára. Bármi történhet, egy lelkiismeretes orvos, a szerető család,barátok csodára képesek, ha összefognak. Kívánok neked nagyon sok erőt, és én büszke lennék, ha ilyen barátnőt tudhatnék magam mellett.
5/8 anonim válasza:
Én arról is hallottam, hogy ha zenét teszel neki akkor jönnek emlékek és segít ugyan úgy mint ha beszélnél hozzá, most itt van arra gondolok, hogy nyomd be neki a danubiust max hangerővel, hanem olyan zenéket ami neki fontos és szép emlék esetleg régi kedvenc...Sokat beszélj hozzá, régi emlékeket amit eggyütt éltetek át :) sok sikert :(
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Nagyon remélem hogy minél hamarabb lesz rá alkalmam,hogy mehessek hozzá.Mindent meg akarok tenni,azért,hogy egy picit is jobb legyen.Hiszek abban,hogy van remény,hiszen rengeteg pozitív példa van rá.Csak nem tudom mikor lesz az az idő,hogy bemehetek hozzá.
2009. szept. 27. 19:38
7/8 A kérdező kommentje:
Sajnos már nem tudok érte tenni:(Meghalt:(Köszi mindenkinek a választ.
2009. okt. 1. 11:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!