Hogy jöttek ki a tűzoltók ebben az esetben, ha mindig előre megkérdezik, hogy mi ég?
Elmesélek egy történetet. Szegeden el akartam indulni a kollégiumból a város felé. Ahogy kanyarodtam ki, megálltam, mivel nagy forgalom mellett vagyunk, szépen jelezgettem kifelé. Jöttek, ahogy szoktak, mindig baromi nagy a forgalom. Ott álldogáltam nyugisan a kis polskival, indexeltem, ásítoztam. Egyszer csak hallom, hogy egy visító, szirénázó tűzoltó szalad a város felől. Gondoltam, ezt még megvárom. Volt egy olyan érzésem, hogy ez hozzánk jön, bár mehetne ezerfelé Szeged területén, Szeged környéki falvakba, gyárakba is, stb. A következő pillanatban megállt előttem visítva, pont a kicsike polskika orra előtt; mint egy úttorlasz, úgy állt ott, nekem se ki, se be, előttem a tűzoltóautó, mögöttem a zárt nagykapu, és még mindig indexeltem ártatlanul. Na mondom, most mi van, amikor eljöttem, nem láttam se tüzet, se füstöt. Csak néztem felfelé a fedett biciklimből a nagy autóra, és elkezdtem tolatni, amennyire csak lehetett, hogy ne akadályozzam az oltást. Egyszer csak látom, hogy jön kifelé a portás, és mutogat a szemben lévő buszmegállóra, amit a tűzoltók széles mosollyal meg is köszöntek, és elkanyarodtak oda. Én meg odanéztem, és kerestem a nagy füstöt, de még mindig nem láttam semmit. Mi az, ami füst nélkül ég -gondoltam-, mert nemhogy füstöt, még tüzet se látok. Viszont megálltak a buszmegállóban, és kezdték elővenni a slagot, ami azt jelentette, hogy nem menteni kell, azaz nem szorult be senki sehova, hanem valóban oltani kell. De mit?? Meresztem a szemem, hát hova dugta be a slagot a tűzoltó?
Na hova??
A buszmegállóban lévő 1 méteres minikukába!! Mert füstölt benne egy cigarettacsikk!!
Azt hittem, eldobom az agyam és elrepül!
Hát a portás miért nem öntötte nyakon a kukát? Ezért jött ki egy szirénás, villogó egység?
A kukában még a nejlon se olvadt le, ott állt tisztán. Ezután a röhögéstől nem bírtam elindulni. A tűzoltók teljesen komolyan tették a dolgukat, és megmentették a kukát tiszteletreméltó buzgalommal.
Azt meg már nem is mondom, hogy a következő ember, aki kiment volna a buszmegállóba, és észleli ugyanezt, hogy nem aludt el egy csikk, a tízóraijából fél liter ásványvizet felhasználva ugyanezt a hatást érte volna el.
Még mindig röhögtem és még mindig indexeltem. Meg volt mentve a nap és a kuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!