Lehetséges külföldről feljelentést tenni?
Röviden a tényállás:
Mielőtt külföldre költöztem, a házamat, a szerszámaiat egy szomszédomra bíztam. A szerszámokat áthordta magához, nehogy ellpoják. Most albérlő lakik a házban, szerettem volna, ha a rengeteg barkácsgép, szerszám visszakerülne a házamba. Ebbéli kívánságomnak a szomszéd többszöri felszlítás után sem tett eleget. Ugyebár ez kimeríti a sikkasztás fogalmát. Kérdés, hogy tehetek-e innen kintről valamit?
Ehhez semmi köze a sikkasztáshoz .
Szerintem itthon kellene feljelenteni , mert a külföldi rendőrök nem tudnak nyomozást indítani , mivel nem hozzájuk tartozik az eset .
Egyébként meg könnyen lehetséges , hogy nem látod a szerszámaidat többet . Mivel gondolom nincsenek meg a számlák amivel igazolni tudod , hogy melyik a tied . Valamint nincsen leírva , hogy mid volt .
317. § (1) Aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik, sikkasztást követ el.
Természetesen nem itt tennék feljelentést, hanem INNÉT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!