Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért van ez a hiba?

Miért van ez a hiba?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre hogy gyakran egy nyelvtani hibát követnek el a korombeliek,mégpedig: pl. "Tőlem te sokkal magasabb vagy." vagy "Attól én többet érek" stbstb.(nem Nálad-ot valamint Annál-t kéne haszálni?)Nemtudom hogy ezt honnan veszi pár ember,és lehet hogy én tudom rosszul hogy ez helytelen,de nagyon idegesítő.
2009. szept. 26. 15:34
 1/7 anonim ***** válasza:
67%
Ezért változik a nyelv.
2009. szept. 26. 15:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Formailag helytelen, de sokan használják már így, lehet, hogy nemsokára ez is elfogadott, helyes forma lesz. Olyan, mint pl. az "az miatt".
2009. szept. 26. 15:54
 3/7 anonim ***** válasza:
ez amúgy nyelvjárások dialektusok miatt van
2009. szept. 26. 16:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, hogy ki hogyan írja vagy mondja? Amúgy engem is sok minden zavar, de úgysem tudod megváltani a világot azzal ha felidegesíted magad emiatt. Inkább ne foglalkozz vele.
2009. szept. 26. 16:11
 5/7 A kérdező kommentje:
oks köszöntem!
2009. szept. 26. 18:50
 6/7 anonim ***** válasza:
engem nem ez idegesít,hanem inkább az,mikor valaki ilyeneket mond: tudnák, mindég, evvel, avval, rossz helyre rakja az -e kérdőszót, ez miatt, az miatt...szerintem ezek sokkal irritálóbbak, amiket te említettél, nem annyira hasogaSSÁK a fülemet:D
2009. szept. 27. 12:43
 7/7 A kérdező kommentje:
hát igen:D
2009. szept. 27. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!