Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Az ősemberek korában volt...

Az ősemberek korában volt olyan, aki öngyilkos lett?

Figyelt kérdés
2009. szept. 25. 16:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes kérdés, szerintem igen. Az öngyilkossághoz fontos, hogy legyen éntudata annak a valaminek, ez pedig az állatoknak nincs még, az ősembernek viszont már volt. Végül is miért ne lehetett volna? Ha más nem, akkor valami olyasmi tuti volt h valami szertartás keretein belül feláldozta magát hogy jobb termény legyen a törzsnek vagy hogy megvédje a becsületét.

Szerintem.

2009. szept. 25. 16:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hiszem, max. ha a közösség érdekében áldozta fel magát (szertartás vagy ilyesmi). Azt mondják, hogy nehéz időkben,mint pl a háború, drasztikusan lecsökken az öngyilkosok száma...Ezek az idők sem lehettek egyszerűek...
2009. szept. 25. 17:01
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat :) Ez a szertartásos dolog egész hihető. Azon gondolkoztam még, hogy az öngyilkosságok nagy része a depresszió miatt történik. Volt régen "idejük" az embereknek depressziósnak lenni? Vagy annyira el voltak foglalva a vadászattal, meg a mindennapi dolgaikkal, hogy nem is érezték rosszul magukat?
2009. szept. 25. 17:27
 4/7 anonim ***** válasza:
58%

A bálnák is követnek el öngyilkosságot.

[link]

130 delfin lett öngyilkos: [link]

akkor az ősember miért ne?

2009. nov. 22. 02:06
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

a delfinek nem öngyilkossági , főleg nem kollektív öngyilkossági szándékkal vetik magukat a partra. szerintem megőrjíti őket az a hangzavar, amiket a hajók okoznak. ti is megkergülnétek, ha éjjel nappal, heteken, hónapokon, éveken keresztül folyamatosan 100-120 decibel erősségű zajt hallanátok. zúgást zakatolást morajlást egyfolytában. megállás nélkül, állandóan. már a gondolattól is fáj a fülem, a fejem

amikor a kérdést olvastam, nekem is eszembe jutott, hogy régen az emberek még büszkék is voltak, ha őket szemelték ki, hogy fel lesznek áldozva. de öngyilkosság eszükbe se jutott szerintem.

2010. júl. 8. 06:48
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az nem olyan öngyilkosság a delfineknél, MR. "jajdetudok".
2010. júl. 23. 10:12
 7/7 anonim ***** válasza:
hát akkor milyen?
2010. júl. 25. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!