Az ősemberek korában volt olyan, aki öngyilkos lett?
Érdekes kérdés, szerintem igen. Az öngyilkossághoz fontos, hogy legyen éntudata annak a valaminek, ez pedig az állatoknak nincs még, az ősembernek viszont már volt. Végül is miért ne lehetett volna? Ha más nem, akkor valami olyasmi tuti volt h valami szertartás keretein belül feláldozta magát hogy jobb termény legyen a törzsnek vagy hogy megvédje a becsületét.
Szerintem.
a delfinek nem öngyilkossági , főleg nem kollektív öngyilkossági szándékkal vetik magukat a partra. szerintem megőrjíti őket az a hangzavar, amiket a hajók okoznak. ti is megkergülnétek, ha éjjel nappal, heteken, hónapokon, éveken keresztül folyamatosan 100-120 decibel erősségű zajt hallanátok. zúgást zakatolást morajlást egyfolytában. megállás nélkül, állandóan. már a gondolattól is fáj a fülem, a fejem
amikor a kérdést olvastam, nekem is eszembe jutott, hogy régen az emberek még büszkék is voltak, ha őket szemelték ki, hogy fel lesznek áldozva. de öngyilkosság eszükbe se jutott szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!