Milyen vastagságú húrokat vegyek? Darabra, vagy csomagra (6 db) lehet őket venni?
Lemértem tolómérővel az összes húromat, 0,6-tól 1,4-ig minden féle van benne.
Ennél egy kicsit vékonyabb kellene nekem, mert ez túl kemény, nehéz lenyomni (már több akusztikus gitárt is összehasonlítottam, az enyémen a legkeményebbek a húrok).
Amikor más oldalakon látom, hogy mittudomén, mondjuk: "Vettem egy 10-es húrt", akkor az 10 tizedmilliméter, vagyis 1 milliméter, eddig rendben van, na de mi van a többi húrral? Azt ebből ki lehet számolni, vagy külön-külön kell megvenni a 6 darab húrt?
Remélem, értitek a kérdést :)
Elég kezdő vagyok még.
Nincs semmi köze a tizedmilliméterhez.
Elég érdekes elképzeléseid vannak a gitárismeretről. Miért nem olvasol el pár alapismereteket bemutató oldalt a neten előbb? :(
A 10-es húrkészlet azt jelenti, hogy a vékony (e) húr 0.010 hüvelyk vastagságú.
"azt tudod legalább, hogy melyik milyen húr (hang) egy gitáron?"
Igen, EADGHE.
"Miért nem olvasol el pár alapismereteket bemutató oldalt a neten előbb?"
Mert még nem találtam. Akármit írok be Google-be, mindig webáruházakat dob ki.
Amúgy a húrnyomás csak részben a húr vastagságának függvénye, ha a gitár szarul van beállítva, vagy egyszerúen gagyi, akkor is nagy lesz a húrnyomásod, ha vékonyabb húrt használsz, mert túl magasan lesz a fogólap felett.
Akusztikus gitárra 11-es talán a legelterjedtebb egyébként, a 10-es már extra light.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!