Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen vastagságú húrokat...

Milyen vastagságú húrokat vegyek? Darabra, vagy csomagra (6 db) lehet őket venni?

Figyelt kérdés

Lemértem tolómérővel az összes húromat, 0,6-tól 1,4-ig minden féle van benne.

Ennél egy kicsit vékonyabb kellene nekem, mert ez túl kemény, nehéz lenyomni (már több akusztikus gitárt is összehasonlítottam, az enyémen a legkeményebbek a húrok).

Amikor más oldalakon látom, hogy mittudomén, mondjuk: "Vettem egy 10-es húrt", akkor az 10 tizedmilliméter, vagyis 1 milliméter, eddig rendben van, na de mi van a többi húrral? Azt ebből ki lehet számolni, vagy külön-külön kell megvenni a 6 darab húrt?

Remélem, értitek a kérdést :)

Elég kezdő vagyok még.

2013. ápr. 17. 22:40
 1/7 anonim ***** válasza:
dobd el a tolómérőt, és vegyél egy készlet akusztikus gitár húrt a jobbikból ... mármint azok közül amit a boltban kapsz
2013. ápr. 17. 23:03
 2/7 anonim ***** válasza:
és vehetsz külön is ... azt tudod legalább, hogy melyik milyen húr (hang) egy gitáron?
2013. ápr. 17. 23:06
 3/7 anonim ***** válasza:

Nincs semmi köze a tizedmilliméterhez.

Elég érdekes elképzeléseid vannak a gitárismeretről. Miért nem olvasol el pár alapismereteket bemutató oldalt a neten előbb? :(

A 10-es húrkészlet azt jelenti, hogy a vékony (e) húr 0.010 hüvelyk vastagságú.

2013. ápr. 18. 07:46
 4/7 A kérdező kommentje:

"azt tudod legalább, hogy melyik milyen húr (hang) egy gitáron?"

Igen, EADGHE.

"Miért nem olvasol el pár alapismereteket bemutató oldalt a neten előbb?"

Mert még nem találtam. Akármit írok be Google-be, mindig webáruházakat dob ki.

2013. ápr. 18. 08:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor nem jó keresőszót használsz.
2013. ápr. 18. 08:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Amúgy a húrnyomás csak részben a húr vastagságának függvénye, ha a gitár szarul van beállítva, vagy egyszerúen gagyi, akkor is nagy lesz a húrnyomásod, ha vékonyabb húrt használsz, mert túl magasan lesz a fogólap felett.

Akusztikus gitárra 11-es talán a legelterjedtebb egyébként, a 10-es már extra light.

2013. ápr. 18. 09:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2013. ápr. 18. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!