Mi a különbség az 5 ágú és a 7 ágú menora között?
Nézd meg légy szíves a képet(a mai megemlékezést közvetítette a TV, ott láttam én is), erről beszélek...
Kedves kérdező, nem tudom hogy érdekes-e még számodra az adat, elvégre régi a kérdés, és lehet azóta már tudod. Az öt ágú menóra az egy nem létező dolog, amit mégis sok helyütt lehet látni. Ez a zsidó vallású emberekben rendetlenségérzetet kelt, hiszen mondjuk a keresztényeknek is milyen furcsa lenne egy 6-stációs keresztút, vagy egy fejjel lefele lógó hitábra, esetleg egy félbe vágott kegyeleti szobor. A zsidóknál ez azt jelenti, hogy az adott templom nem Izraelben van. Tehát szép itt is, jó itt is, de van az a kis hiba hogy nem az eredeti otthon édes ottohon. És ezt jelképezi az ötágúra csinált rendellenes menóra. Tehát, hogy nem ez a tökéletes, nem ez az erdeti. És ez erre emlékezteti őket.
Remélem érthetően fogalmaztam, és hasznos választ adtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!