Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit jelentenek a spanyolban...

Adriennurge kérdése:

Mit jelentenek a spanyolban ezek a szavak?

Figyelt kérdés
faltan -hiány, hiba, vezsteség (itt a személyt nem tudom) ganas- étvágyak vagy győzelmek (em tudom eldőnteni, hgy melyik a jó ) sobra, (sabra) -tudni fog, ismerni fog! De, soñarlol (soñar-álmodik) -személy? conquistarlos, besarte (besar-csókol), del, compartido- (comparar-összehasonlítás), importa (importante-fontos), lamas!?

2013. ápr. 15. 15:41
 1/3 anonim ***** válasza:

faltan = 'hiányoznak'

ganas = 'kedv' (nem 'étvágy', mert az "apetito", és nem is 'győzelem', az "victoria" vagy "triunfo")

sobra = 'felesleges'

sabrá = 'tudni fog(ja)' (nem 'ismerni', mert az 'ismer' az "conocer")

soñarlo = [főnévi igenév tárgyesettel] 'álmodni azt'

conquistarlos = 'meghódítani őket'

besarte = 'megcsókolni téged'

del = de + el [névelő + elöljáró összevonása: 'a(z) ... -ból/-ből' vagy 'a(z) ... -nak/-nek a vmije']

compartido = [a compartir 'megoszt' szenvedő melléknévi igeneve] 'a megosztott vmi'

importa = 'számít' vagy 'fontos (vkinek vmi)'; pl. "A quién le importa?" 'Kit érdekel ~ Kinek mi köze hozzá?'; "Te importa abrir la ventana?" 'Számít (=Nem baj), hogy kinyitom az ablakot?'

lamas = ez lehet 'iszap' vagy 'lámák (=keleti papok)', de szerintem inkább elírtad, nem egy gyakori szó. Nem véletlenül "llamas" vagy "la más"?

2013. ápr. 15. 20:17
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!!!
2013. ápr. 20. 13:54
 3/3 anonim ***** válasza:
Szívesen.
2013. ápr. 20. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!