Miért illik borravalót adni a pizzafutárnak? Ez a munkája. A boltban a pénztárosnak sem adunk.
Miért nem kap borravalót:
- a tűzoltó, aki az életét kockáztatja más emberekért?
- a tanár, aki a gyereket neveli, a szülő helyett is?
- a paraszt, aki megtermeli a gabonát, zöldséget, gyümölcsöt, amit az emberek esznek?
- a pap?
Ez a borravaló téma rendkívüli képmutató, álságos dolog.
A kötelesség teljesítéséért nem jár jutalom. Azért hívjuk kötelességnek.
Ha valaki őszinte ember, őszintén segítőkész, jó lelkű, az nem is vár el, sőt nem is fogad el borravalót, mert nem a pénzért teszi!
Azt tapasztalom, hogy pont a legcsóróbb emberek nem fogadnak el pénzt.
Nekik jól esik egy "köszönöm", egy őszinte mosoly és ezzel le is van tudva a dolog.
Boltban szoktál borravalót adni a pénztárosnak?
Esetleg a piacon az őstermelőnek? Mari néni a kis nyugdíja mellé nem érdemel meg egy kis borravalót?
Azért arra kíváncsi vagyok, akik két markukat tartják a borravalóért, vajon mennyire gavallérok másokkal szemben.
Nem vagyok zsidó, éppen ezért saját magam készítem az ételeket friss (ha tehetem, saját) alapanyagból. Jobb, mint a bolti műanyag, agyon tartósított mirelit vacak.
Soha nem rendeltem és nem is fogok.
Gyorsétteremben is max. ötször voltam életemben.
Erre szokták mondani, hogy már a legyártása pillanatában veszélyes hulladéknak minősül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!