Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit jelent az, ha azt mondjuk,...

Mit jelent az, ha azt mondjuk, hogy definíció szerint?

Figyelt kérdés

a definíciót tudom mit jelent.

(nem tudtam milyen kategóriába tegyem)

2013. ápr. 8. 18:24
 1/2 HEndre ***** válasza:
Legjobb tudomásom szerint akkor használjuk,ha valamiről szeretnénk véleményt alkotni,tulajdonságot leírni,stb,és túlságosan hosszú lenne egyben azt is elmagyarázni,hogy mi,miért van? Így,ha az adott dolognak van előre meghatározott definíciója,akkor ezzel tulajdonképp ezt a hosszú definíciót helyettesítjük. Feltételezve,hogy a hallgatónk ismeri a definíciót. Pl: A hang sebessége definíció szerint megváltozik vízben. Tudjuk,hogy a hang sebessége definiált sebesség. 331 m/s 0C 769Hgmm nyomású térben. Hogy ezt ne kelljen minden esetben elmondani,helyette használjuk a definíció szerint kifejezést. Én így gondolom. De remélem lesz,aki nálam sokkal biztosabb ebben,és egyben engem is kijavít!
2013. ápr. 8. 20:08
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm! :)
2013. ápr. 14. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!