Külföldi név felvétele?
Szeretnék felvenni egy második keresztnevet, azonban ez a név külföldi, a fonetikus átiratát nem szeretném felvenni.
A vezetéknevem sem magyar, azonban az állampolgárságom igen, és nincsenek megfelelő okirataim, hogy a származásomat esetleg igazolni tudjam.
Tudom, hogy hivatalosan nem lehet külföldi nevet felvenni, de gondoltam hátha tudja valaki, hogyan lenne mégis mód erre. Esetleg mivel nem változtatom meg, csak felveszek egy nevet pluszban a magyar keresztnevem mellé, kivételt tehetnek?
köszönöm a válaszokat!
ezek szerint várnom kell addig, amíg nem lesz külföldi állampolgárságom. nagy kár, mert ellenkező esetben valószínűleg megtartottam volna a magyart.
nem Dzsenifer akarok lenni egyébként!:) de szerintem egy külföldi név fonetikusan leírva mindenféleképpen hülyén néz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!