Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért olyan fontosak a szmájlik?

Miért olyan fontosak a szmájlik?

Figyelt kérdés
Sokszor jártam már úgy ezen az oldalon is, meg más fórumokon is, hogy írtam egy teljesen normális hozzászólást, és megkaptam, hogy milyen elenséges meg bunkó vagyok, csak azért, mert nem raktam kis mosolygós fejeket a szövegembe. Mi ennek az oka?
2009. szept. 21. 11:10
 1/6 anonim ***** válasza:
96%

En majdnem minden szovegem vegere teszek, foleg, ha homoros. Ha komoly gondolatokat irok, akkor viszont nem.

Ha en kerdezek es a valaszban nincs szmajli, nem zavar.

32/N

2009. szept. 21. 11:18
 2/6 A kérdező kommentje:
*ellenséges
2009. szept. 21. 11:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A szmájlik "képbe hoznak",olykor épp ellentétes lesz tőlük a jelentés...:)(nem itt!)
2009. szept. 21. 11:19
 4/6 anonim ***** válasza:

A kommunikáció, illetve pontosabban a megértés 2 fontos részből tevődik össze:verbális, és nonverbális részből.(a verbális a konkrét szavak, a beszéd, a nonverbális a közben alkalmazott mimika,hanglejtés, hangsúlyozás, gesztikuláció,stb.)

Lehet meglepő, de a megértésben a verbális rész kb20%ban van jelen, míg a nonverbális kb80%ban!!!!szóval mikor mondd valaki valamit, akkor sokkal többet számít, hogy hogyan mondja, mi a testhelyzete, hogyan gesztikulál, stb.Ezért nehéz néha kiérezni egy válaszból, hogy tulajdonképpen milyen a szándéka, hiszen nincs mellette a nonverbális rész.Egy puszta mondat lehet teljesen jó szándékú, de ellenséges is.

Szerintem abban segítenek a szmájlik,hogy a netes kommunikációnak ezt a hátrányát ki lehessen küszöbölni valamennyire.

2009. szept. 21. 12:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Pl: ha leírod, hogy de hülye vagy! - de hülye vagy :D

akkor az elsőből lenézőnek hat a másodikból meg látszik, hogy jó a poén amit írtál vagy ilyesmi.

2009. szept. 21. 13:28
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek az eddigi válaszokat!
2009. szept. 21. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!