Mit csinál a posta, ha 15 napon belül nem kapja meg az illető az ajánlott levelet?
Kicsit félreértetted a dolgot. Nem 15 napja van kézbesíteni a levelet, hanem ha a címzett 15 napig nem kapta meg a levelet, indíthatsz egy tudakozványt, hogy megkerestesd a levelet. Az ajánlott szelvény birtokában pedig megtudják nézni bármely gépes postán hol tart a leveled.
De azért azt hozzátenném ám, hogy ha te csak simán ajánlottan küldtél egy telefont, és az befér a postaládába (ami biztonságosan zárt) akkor azt a posta kézbesítettnek tekinti, fogja és bedobja, nem kell aláíratni... innentől kezdve döntsd el megkapta-e vagy sem. Nem minden esetben a posta a hibás...
Kedves utolsó!
Nekem azt mondták a postán,hogy 15 munkanap múlva menjek vissza,mert addig nem csinálhatnak semmit!!!És ajánlott levelet nem dobhat be a ládába egy postás tudtommal!
Pedig tényleg úgy van, ahogy leírtam. (postán dolgozom 6 éve...)
15 nap múlva ha bemész indíthatsz hivatalos formában tudakozványt, amivel végig követik a levél útját. De a feladástól kezdve bármikor kérheted, hogy megnézzék neked a rendszerben hol tart a levél, ez egy ingyenes információnyújtás. (bár csak ott tudják megnézni ahol van gép is, manuális postán kicsit nehezebb)
Egyébként pedig bedobható ládába, mint ahogy írtam csak akkor, ha biztonságosan zárt és sérülésmentesen belefér a küldemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!