Milyen veszélyei vannak a fűnek, tapasztaltak?
Egyszerre sokat ne legelj,közben igyál vizet.
Mindig csak friss kaszálást egyél(ha nem legelsz),de közben akkor is igyál vizet.
Röviden ennyi,de idővel belejössz.
Nos oldalakat tudnék írni a jótékony hatásairól, de sajna nem erre vonatkozott a kérdés, szóval:
- magas dózis hatására a rövidtávú memória rövid időre erősen romlik, amíg az intoxikáció ideje alatt a hosszútávú memória jelentősen javulhat
- magas dózis hatására a rövidtávú memória rövid időre erősen romlik, amíg az intoxikáció ideje alatt a hosszútávú memória jelentősen javulhat
- jelentősen fokozza a szexuális teljesítőképességet és élményt, ha többi hatása el is halványulhat idővel a rendszeres fogyasztók esetén, ez a hatás 6-8 éven át megmarad, erősen túlzásba vitt fogyasztás mellett (napi több mint 2-3gramm) ideiglenes gyenge impotenciát és legyengült szexuális képességeket eredményez, a spermákat ideiglenesen károsítja, termelődésüket lassítja
- kis és közepes dózis esetén hatékony gyógyszer az alvászavarokban szenvedőknek és mindenképpen javítja az alvás minőségét, nagyobb dózis esetén viszont önmaga is alvászavarokat okozhat
- a hatás alatt a koncentrációs képességek jelentősen csökkennek
- rossz set és setting (belső illetve külső felkészülés egy élményre, minden esetben a legfontosabb tényezők egyike) esetén felléphet paranoia, bűntudat, émelygés
- az intoxikáció alatt száraz szájüreg és vöröses, eres szemek jelentkeznek (ezek bő folyadékbevitellel és szemcseppel csökkenthetőek)
- jelentősen rontja a számolási és logikai képességeket a hatás ideje alatt
- bizonyítottan erősen növelheti a hörghurut kialakulásának kockázatát, gyakori használat esetén
- hosszú távon (több éves, gyakori használat) kis mértékben rontja a gondolkodási képességeket
- a tartós használat kisebb elváltozásokhoz vezethet az agyban, de ezek mind (habár lassan, de) reverzibilisek
- skizofrénia és egyéb pszichózisok esélyének növekedésére cannabis fogyasztás mellett nincs bizonyíték, de mint minden pszichotróp anyag ritka esetekben a kender is felszínre hozhat rejtőző pszichés elváltozásokat
Szia szerintem ez a leghitelesebb, legigazabb leiras en nagyon eggyet ertek vele:
Ha már így erőszakosan felhozták a herbált, tapasztalatból mondom a herbál nemjó csak a rendes. Mikor életemben először ki akartam próbálni, herbált adtak. Elszívtuk bongóbol,rá1-2 percre hatni is kezdett. Idő érzékünk nem volt. Elmentünk sétálni, jött egy rendes autó, mivel halucinogén azt hittem zsaruk. Fogtam magam elkezdtem rohanni és ordibáltam hogy értem jöttek. Aztán meg nyugtattak és elmagyarázták hogy mizu. Rá pár percre a mező közepén láttam "narniát" szintén elkezdtem rohanni,mire oda értem eltünt. Elkezdtem sírni hogy nemérkeztem át menni a kapun. Közben az ex barátom hybrid álatokat látott (pld félig kutya félig macska) Brutál egy cucc az nem kétséges. Elszórakozni el lehet vele, de káros mint az ítélet meg persze senki sem tudja mivan benne. 1év után jelentezett nálam tőle a paranoia. Ezt értsd úgy, pld bárhova mentem mindig 2percenként körbe néztem mert azt hittem valaki figyel. Nem mertem egyedül ki menni az utcára mert nemvolt biztonság érzetem.Ahoz hogy megszünjön a félelmem be kelett tépnem.Persze mi után át áltam a rendesre amit Isten teremtet, 1év után minden ilyen problémám megszűnt. A herbál undorító egy dolog. Viszont a rendes..az valami csodálatos. Kreatívabbá tessz, békésebb embert farag belőled. Nem hiába a rastafari életstílus egy jelképe, hisz az alapelvük béke,nyugalom,szeretet. Ezt mindet kihozza belőled a rendes. Ha akkor fogyasztod mikor épp ideges vagy,hányingert,rosszul létet,badtrip-et okozhat.
Csak az esetben ajánlott fogyasztani mikor lelkileg jó álapotban vagy. Ha kezdő vagy idővel kitapasztalod, de minden agyban dől el. Ha szívsz rossz kedved van,negatívak a gondolataid garantált a badtrip. Rövidtávon ha ésszel fogyasztod semmi bajod nemlehet. De szerintem hosszabb távon sem. A memóriad gyengül nem kétséges , de nem is olyan vészes. Mindenki beszél arról mennyire károsítsa a tüdőt, de arra senki nem gondol hogy teában,tejben,ételekben is lehet fogyasztani,ez által a tüdőre egyáltalán nincs hatással.De mint ahogy az előzőek is mondta, ésszel kel fogyasztani és nemlessz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!