Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen veszélyei vannak a...

Milyen veszélyei vannak a fűnek, tapasztaltak?

Figyelt kérdés
akinek van már "jártassága" a témában el tudná mondani, hogy milyen nagy veszélyei vannak? mert interneten nyilván csak a rosszat lehet róla olvasni.. mennyire jók/rosszak a rövidtávú, illetve hoszzútávú hatásai?

2013. márc. 30. 17:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
50%
Aki hajlamos a pánikbetegség, annak előhozza és iszonyú nehéz szabadulni tőle, ez sajnos tapasztalat. Rövidtávú hatásként pedig, ha rossz minőségű, illetve homokkal keverik, akkor kilyukadhat a tüdőd. És persze minden egyéb cselekedet, amit a hatása következtében végzel. Mivel mindenkire másképp hat, így mások a veszélyek is. Ha hajlamos vagy kiugrani a tizedikről, akkor lehet, hogy aznap megpróbálod, de azért nem ennyire rémes a dolog, ha keveset szívsz és társaságban vagy, akkor jó eséllyel lesz egy jó estétek.
2013. márc. 30. 17:16
 2/11 anonim válasza:

Egyszerre sokat ne legelj,közben igyál vizet.

Mindig csak friss kaszálást egyél(ha nem legelsz),de közben akkor is igyál vizet.

Röviden ennyi,de idővel belejössz.

2013. márc. 30. 18:16
 3/11 anonim válasza:
68%
Hát én azt hiszem 5 aktív év után mondhatom tapasztaltnak magam... :) Ha a rendes fűről beszélünk akkor azt kimerem jelenteni hogy semmi komoly káros hatása nincsen maximum annyi mint a sima ciginek (bár szerintem a nikotin meg a kátrány ezerszer rosszabb)! Azt is biztosra mondom neked hogy ha egyszer megtetszik úgy igazából, és átérzed a harmóniáját onnantól kezdve mindig kívánni fogod. De ezt használják orvosi célokra is ellentétben az úgy nevezett "herbal fű"-vel.Ennek köze sincs a Herbal/Bio szóhoz mert egy full mesterségesen előállitott szintetikus vegyszerrel van lefújva egy füstölőként árusított pot pourri füstölő. Ezt is szívtam 2évig de kórházba kerültem tőle mert 3hónapig nem kaptam normálisan levegőt és nálam is pánikbetegség jelentkezett.Azóta soha nem szívtam "herbal"-t... be sincs vizsgálva nem tudni mi ezeknek a vegyszereknek a hosszú távú hatása.Nekem ez volt vele a tapasztalatom.Azóta is élek a rendessel és fogok is mindig :)) Megnyugszok eszek iszok jó kedvem van nevetek alszok....ennyi ;)
2013. márc. 31. 11:44
 4/11 anonim válasza:
76%
17 éves pasi vagyok de elég sok tapasztalatom van. Ahhoz, hogy egézségesen használd fontos a mérték és a módszer! Nemkell úgy élni, hogy amikor érzed, hogy kijózanodsz már mész is a következőért. De nagyon jó lazítani alkalmanként. Én kb hetente 3 szor szoktam de van, hogy kihagyok egy hetet és semmi gond, szóval mértékkel. Joint a legkárosabb mivel papírral eggyütt szívod és kátrány nagyon rossz a tüdőre. Lehet aztan meg sima pipából, de vizpipából vagy bong-ból megjobb mivel a víz megszuri a füstöt. Legegézségesebb: Vaporizer, Süti, vagy pl kifőzni tejben. Én vizipipából szoktam általában! Körül belül 2 éve csinalom ilyen gyakorisággal és semmi bajom, nagyon szeretem az életem családdal minden rendben, barátnommel imadjuk egymást viszonylag jó tanuló vagyok és mellette még testépítő is szintén 2 éve a titok az, hogy 1. az edzés aztán a buli! És irtózom más drogoktól még az alkoholtól és cigitől is. Haverokkal összejövünk levszünk párat egy irtó jót szórakozunk. Úgyérzed minden jobb eszek egy jót és aztan alvás :D .. Még semmi hátrányát nem tapasztaltam eddig és mások se rajtam. Akkor lenne vezsélyes ha minden nap nyomatnám de simán elég az a heti 2-3 ... Elején még nem lesz az igazi, nekem első 2 szivasnal semmi nemvolt azthittem imunis vagyok rá, 3-szorra mondhatni nem élveztem, kicsit sok volt durva flashek voltak :D .. Azutan mar jó volt és azóta is :) ! .. Csak jó minőségűt szívjál amit Isten teremtett abból nemlessz bajod! :) . Remélem tudtam segiteni ha esetleg mégvalamire kiváncsi vagy irj privátot biztosan tudok majd segiteni :)
2013. márc. 31. 18:25
 5/11 anonim válasza:
64%
Még fontos szerintem ideírni azt is mivel sokan nemtudják, hogy még soha senki nem halt meg tőle. Nemlehet túladagolni! Nézz utánna, ha nekem nem hiszel! :)
2013. márc. 31. 18:33
 6/11 an00nym ***** válasza:

Nos oldalakat tudnék írni a jótékony hatásairól, de sajna nem erre vonatkozott a kérdés, szóval:

- magas dózis hatására a rövidtávú memória rövid időre erősen romlik, amíg az intoxikáció ideje alatt a hosszútávú memória jelentősen javulhat

- magas dózis hatására a rövidtávú memória rövid időre erősen romlik, amíg az intoxikáció ideje alatt a hosszútávú memória jelentősen javulhat

- jelentősen fokozza a szexuális teljesítőképességet és élményt, ha többi hatása el is halványulhat idővel a rendszeres fogyasztók esetén, ez a hatás 6-8 éven át megmarad, erősen túlzásba vitt fogyasztás mellett (napi több mint 2-3gramm) ideiglenes gyenge impotenciát és legyengült szexuális képességeket eredményez, a spermákat ideiglenesen károsítja, termelődésüket lassítja

- kis és közepes dózis esetén hatékony gyógyszer az alvászavarokban szenvedőknek és mindenképpen javítja az alvás minőségét, nagyobb dózis esetén viszont önmaga is alvászavarokat okozhat

- a hatás alatt a koncentrációs képességek jelentősen csökkennek

- rossz set és setting (belső illetve külső felkészülés egy élményre, minden esetben a legfontosabb tényezők egyike) esetén felléphet paranoia, bűntudat, émelygés

- az intoxikáció alatt száraz szájüreg és vöröses, eres szemek jelentkeznek (ezek bő folyadékbevitellel és szemcseppel csökkenthetőek)

- jelentősen rontja a számolási és logikai képességeket a hatás ideje alatt

- bizonyítottan erősen növelheti a hörghurut kialakulásának kockázatát, gyakori használat esetén

- hosszú távon (több éves, gyakori használat) kis mértékben rontja a gondolkodási képességeket

- a tartós használat kisebb elváltozásokhoz vezethet az agyban, de ezek mind (habár lassan, de) reverzibilisek

- skizofrénia és egyéb pszichózisok esélyének növekedésére cannabis fogyasztás mellett nincs bizonyíték, de mint minden pszichotróp anyag ritka esetekben a kender is felszínre hozhat rejtőző pszichés elváltozásokat

2013. márc. 31. 19:44
 7/11 bong1989 válasza:
100%
hogy jön ide a herbal?? a fű az nem herbal :D am pcp-t szokták acetonba feloldani ráspriccelik a herbálra majd az aceton elpárolog a pcp rajtamarad... pcp-t régen fájdalomcsillapításra használták, majd mikor a betegek furcsa halucinációkról számoltak be sok esetben így abba hagyták a használatát... ezután lett népszerű a drogok körében gonosz drog, angyalpor, vagy épp thc por elnevezésen... még annyit, hogy a pcp közel dupla olyan halucilogén anyagokat tartalmaz mint az lsd vagy meszkalin... na térjünk vissza a fűre :D személy szerint szeretem, de van rossz tulajdonsága is... pl: szorongás, depresszió úgy hogy azt észre sem veszed, mert azt hiszed minden rendben van, de mikor rájössz arra, hogy keveset alszol, és sok a paranoiás gondolatod akkor az nem mástól van. amúgy szerintem butább nem nagyon lesz tőle senki :D na szóval amit ISTENÜNK teremtett azt szabad, amit ember állít elő, azt pedig hagyjuk a francba :D éljenek a rastafariak :D
2013. ápr. 2. 05:48
 8/11 anonim válasza:

Szia szerintem ez a leghitelesebb, legigazabb leiras en nagyon eggyet ertek vele:

[link]

2015. márc. 16. 20:10
 9/11 anonim válasza:

Ha már így erőszakosan felhozták a herbált, tapasztalatból mondom a herbál nemjó csak a rendes. Mikor életemben először ki akartam próbálni, herbált adtak. Elszívtuk bongóbol,rá1-2 percre hatni is kezdett. Idő érzékünk nem volt. Elmentünk sétálni, jött egy rendes autó, mivel halucinogén azt hittem zsaruk. Fogtam magam elkezdtem rohanni és ordibáltam hogy értem jöttek. Aztán meg nyugtattak és elmagyarázták hogy mizu. Rá pár percre a mező közepén láttam "narniát" szintén elkezdtem rohanni,mire oda értem eltünt. Elkezdtem sírni hogy nemérkeztem át menni a kapun. Közben az ex barátom hybrid álatokat látott (pld félig kutya félig macska) Brutál egy cucc az nem kétséges. Elszórakozni el lehet vele, de káros mint az ítélet meg persze senki sem tudja mivan benne. 1év után jelentezett nálam tőle a paranoia. Ezt értsd úgy, pld bárhova mentem mindig 2percenként körbe néztem mert azt hittem valaki figyel. Nem mertem egyedül ki menni az utcára mert nemvolt biztonság érzetem.Ahoz hogy megszünjön a félelmem be kelett tépnem.Persze mi után át áltam a rendesre amit Isten teremtet, 1év után minden ilyen problémám megszűnt. A herbál undorító egy dolog. Viszont a rendes..az valami csodálatos. Kreatívabbá tessz, békésebb embert farag belőled. Nem hiába a rastafari életstílus egy jelképe, hisz az alapelvük béke,nyugalom,szeretet. Ezt mindet kihozza belőled a rendes. Ha akkor fogyasztod mikor épp ideges vagy,hányingert,rosszul létet,badtrip-et okozhat.

Csak az esetben ajánlott fogyasztani mikor lelkileg jó álapotban vagy. Ha kezdő vagy idővel kitapasztalod, de minden agyban dől el. Ha szívsz rossz kedved van,negatívak a gondolataid garantált a badtrip. Rövidtávon ha ésszel fogyasztod semmi bajod nemlehet. De szerintem hosszabb távon sem. A memóriad gyengül nem kétséges , de nem is olyan vészes. Mindenki beszél arról mennyire károsítsa a tüdőt, de arra senki nem gondol hogy teában,tejben,ételekben is lehet fogyasztani,ez által a tüdőre egyáltalán nincs hatással.De mint ahogy az előzőek is mondta, ésszel kel fogyasztani és nemlessz gond.

2016. júl. 15. 10:42
 10/11 anonim válasza:
Pont azért nagyon veszélyes, mert az enyhe tompultságérzeten kívül semmilyen komolyabb mellékhatását sem érzed (rövid távon). Viszont hosszú távon nagyon romboló, apátia, depresszió, zárkózottság, antiszociális magatartás, érdektelenség...inkább pszichológiai hatásai vannak mint fizikaiak. Inkább rúgj be egy hónapban egyszer a barátaiddal, legalább a másnaposság miatt kevésbé kívánod megint a piát. A fű akárhogyan is fogyasztod leépít. És arról hogy bűncselekményt is követsz el (mivel Magyarországon illegális) az meg a "hab a tortán". Extra para.
2016. aug. 26. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!