Deja vu-nek mi az ellentéte?
Figyelt kérdés
2009. szept. 18. 17:54
2/11 anonim 

válasza:

Nem jut eszembe a neve, de az olyan, amikor egyik pillanatról a másikra mindent elfelejtessz pár mp-re..Azt sem tudod hogy ki vagy és mit keresel ott ahl vagy:S:S De ez már sokkal komolyabb "betegség" mint a deja vu..
3/11 anonim 

válasza:

A deja vu az, amikor úgy érzed, valami már megtörtént veled. Úgy vélem, ennek az ellentéte az amnézia, mikor egyáltalán nem emlékszel, hogy valami megtörtént volna veled. :D
4/11 anonim 

válasza:

2. vagyok !Megtaláltam! Jamais vu
5/11 anonim válasza:
je n'ai pas encore vu
(mivel a déja vu azt jelenti, "már láttam", ez meg azt, hogy nem láttam még)
6/11 anonim válasza:
illetve amit írtál, a jamais vu
(sosem láttam)
7/11 anonim 

válasza:

Azaz a deja vu ellentéte szép magyarosan: "Ez mi a f...?" :D
8/11 anonim 

válasza:

A jamais vu az egy betegség, amnézia, illetve epilepszia válthatja ki:)
9/11 anonim válasza:
A jamais vu a déja vu ellentéte. A jamais vu során azt érezzük valamivel kapcsolatban, hogy az most történik először annak ellenére , hogy az adott dolog valójában gyakori. A jamais vu előfordul az amnézia és az epilepszia bizonyos típusainál. De attól maga az érzés az még nem betegség!
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat! Azt még meg tudnátok mondani, hogy hogyan is kell kiejteni? Köszönöm! :)
2010. aug. 17. 19:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!