Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról hogy...

Mi a véleményetek arról hogy a MAGYAR tinimagazinok címlapján több az angol szó mint a magyar?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok, megvettem az IM magazint és a címlapon az összes címben van legalább 1 angol szó, de van hogy az egész cikkcím angol...szerintetek ez jó így? persze lehet hivatkozni arra hogy manapság már mindenki tud angolul (ami egyébként nem igaz) de ha már leülök olvasni egy magazint szórakozásból, miért kell a szótárt is magamellé vennem?

Gondoltam rá hogyha az IM szerkeztőségébe sok olyan levél érkezne, hogy sok az angol szó a magazinban, talán mérsékelnék...mi a véleményetek a témáról?

2009. szept. 18. 15:33
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Nem igazán arról van szó hogy nem értjük miatta a magazint, de úgy erölködnek hogy a lehető legtöbb angol szót passzírozzák bele a magazinba, rettenetes...én nem tudom, a szerkeztők talán azt hiszik, hogy a fiataloknál ez a menő, pedíg én maximum a köszönöm ésa kérlek szavakat hallom angolul, olyan iskolába járok ahol 600-an tanulunk és senkitől nem hallom, hogy "Ez nagyon cool" vagy "De beauty..." magyarul beszélnek, mindenki a divatmacáktól a visszahúzódó lányokon át a macsó fiúktól a számítógépőrült fiúkig, egy "iskolai réteg" sem azzal menőzik, hogy mennyire tudja az angol szlenget....

szerintem még a kérlek, meg a köszönöm is csak azért angolosodik, mert az összes tinimagazin angolosodik...

2009. szept. 18. 20:12
 12/19 anonim ***** válasza:
38%
"macsó fiúk"???? ez magyar?
2009. szept. 19. 19:07
 13/19 anonim ***** válasza:

Igen, ez magyar, ellentétben a "kúl"-lal és társaikkal.

Szerintem ez az egész undorító, oké, hogy fejlődés meg minden, de ennyire ne nyugatosodjunk már el.

Én nem is veszem egyik magazint se, egy azért, mert pénzkidobás, kettő pedig, hogy ebből is csak a szenny ömlik.

2009. szept. 20. 22:12
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez most a divat. 100 éve minden második szó francia lett volna, 300 éve pedig az egész újság latinul lett volna.
2009. szept. 21. 08:38
 15/19 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszoló jót írt, de én ennek ellenére úgy gondolom, hogy ha egy kifejezésre van magyar szó is, akkor inkább azt kéne használni, mint hogy az idegen eredetű szót. Múltkor bementem a postára, és láttam kiírva a postaboltnál, hogy a shop eddig meg eddig tart nyitva. Szerintem egyszerűbb lett volna azt írni, hogy bolt...
2009. szept. 21. 11:15
 16/19 A kérdező kommentje:
De ez szörnyű...amúgy nem nagyon hiszem hogy van olyan angol kifejezés amit ez a amgazin használhat és nincs rá magyar megfelelő...És egyáltalán nem érzem hogy divat lenne, hogy angolul beszéljünk,ez csak a magazinban van, és így divatolnak, hogy cool meg plíz meg mi az Isten...egyáltalán nem divat...
2009. szept. 21. 15:57
 17/19 anonim ***** válasza:

Im egyszerűen borzasztó újsáb borzasztóan rossz cikekkel

képekkel és hiába olyan vastag egy lap egy ruha

és az egész arról szól hogyan majmoljuk a sztárokat

és ennek is a fele angol szóval!

Senkinek sem ajánlom ezt a lapot!

Pfuj! Ngyon rossz!

Nézzétek meg a honlapján is ez megy angol szlengel rakják tele!

www.neon.hu

2010. jún. 22. 18:33
 18/19 anonim ***** válasza:

engem nem érdekel a Im magazin, mert elundorodom tőle, mert meggyalázzák a magyarságot!!!

Én jobban ajánlom a popcorn-t, vagy a bravo-t, de a tini lady se rossz!!

Én a 100x szépet veszem meg, mert abban van szerelem, divat és egy kis sztárokról szóló cikk. És mindig jó az ajándék!!

2010. júl. 5. 11:16
 19/19 anonim ***** válasza:
Igazad van, Kérdező!
2011. márc. 10. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!