Tolmács szeretnék lenni! Hova érdemes menni továbbtanulni? Milyen nyelv a legjobb angol, német mellé?
Most hetedik osztályos vagyok, anyukámmal nem rég beszéltünk erről. Mindenféleképpen idegennyelvvel kapcsolatos dolgokban gondolkodunk.
Tanáraim szerint jó a nyelvérzékem. Tanulok angolt, németet, mindkettőt imádom és nagyon könnyen megértem az új dolgokat, németben jól ráérzek a névelőkre is. Mellesleg most pár tantárgyból lerontottam, most szedem össze magam, de a két nyelvből ugyanúgy nem tudok ötösnél rosszabb jegyet szerezni.
Ezért gondolkodunk ebben.
Viszont olyan tolmácsból rengeteg van, aki angol, német nyelven fordít, ezért szeretnék még valamit mellé (gondolkoztam a portugálon, mert önszorgalomból tanulgatom, nagyon tetszik)
Tudtok olyan középiskolát ajánlani, amiben nagyon erős a nyelvoktatás? Vagy akár két tannyelvűt?
(lehet hogy kicsit korai még ezen ennyire gondolkodni, de nem szeretnék gimi után tanácstalanul álldogálni és meg szeretném alapozni a jövőmet.)
Ui.: nem tudtam melyik kategóriába rakjam, bocsi. :)
Köszönöm a válaszokat előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!