A spanyolok, a németek vagy az angolok a legbefogadóbbak a külföldiekkel szemben?
Csak Spanyolországról tudok nyilatkozni, mert ott éltem.
A róluk szóló sztereotípiák ellenére hihetetlenül zárkózottak és előítéletesek. A magyarokat még a műveltebbek is keverik a románokkal meg a bolgárokkal. Mivel sok román megy oda koldulni meg narancsot szedni, el lehet képzelni, hogy ez mit jelent. Általában elmondható, hogy lenézik a kelet-európaiakat.
Akármilyen jól tudsz spanyolul, megjegyzéseket tesznek az akcentusodra, vagy úgy csinálnak, mintha nem értenének, mivel ők nem szeretnek / akarnak nyelveket tanulni, és fogalmuk sincs, milyen nehéz megtanulni egy idegen nyelvet.
Nagyvárosokban jobb a helyzet, de csak azért, mert ott sok más külföldi él, és így legalább velük lehet kapcsolatokat teremteni.
Ha turistaként megy valaki, akkor ebből nem nagyon vesz észre semmit, csak akkor, ha tanulni vagy dolgozni megy.
Attól függ milyen végzettséged van, hová mész dolgozni és hol fogsz lakni.
Ha diplomás vagy és diplomások közé mész, jobb helyen laksz, akkor semmi probléma sem lesz egyik országban sem. (Németországban és Angliában éltem)
Ha szak- vagy betanított munkára mész ki és bérkaszárnyában laksz, akkor ott sokkal nehezebb dolgod lesz és évtizedekig "a külföldi" maradsz.
Szerintem az leginkàbb töled függ, hogy mennyire fogadnak be, én Franciaorszàgban éltem több mint tiz évet és soha nem néztek le mert külföldi vagyok, söt volt olyan munkahelyem ahol több fizetést kaptam mint a francia "kollégàk". Minden rajtad mulik. Szerintem könnyebb a megélhetés mint itthon, de ha csak meggazdagodni akarsz akkor csalodni fogsz, dolgozni ott is kell és bizonyitani is viszont még minimàl bérböl is meg tudsz élni, nem ugy mint itthon.
Na meg van tenger és hegyek, lehet kiràndulni mert az erdök nincsenek magànkézben, egyébként nekem ez hiànyzik a legjobban ezért is megyek vissza...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!