Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tetoválás készítése közben...

Tetoválás készítése közben lehet közvetlenül a bőrre Lidocain spray-t fújni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 21 éves lány vagyok és szeretnék egy bordatetoválást ami mint tudjuk az egyik legfájdalmasabb terület. Elhatároztam h kell nekem, de szeretném megkönnyíteni kicsit a dolgot. Egyéb fájdalomcsillapító javaslatoknak is örülnék.

2013. márc. 25. 10:28
 1/6 anonim válasza:
Nekem közben néha kentek rá krémet ami hűsített, az is oldotta kicsit a fájdalmat. De a lidokaintól se várj azért csodát, tűrni kell, de érdemes, mert az eredmény szép lesz.
2013. márc. 25. 10:47
 2/6 anonim ***** válasza:
87%

Kedves kérdező!

A fizika törvényei szerint lehet.

A ettől elvonatkoztatva semmi értelme. A lidokain nem bőrőn át felszívódó anyag, így semmit se érzéstelenít. Ugyan néhány szalonban lehet kérni fájdalomcsillapító krém használatát egy kis plusz fizetségért, de attól még nem létezik fájdalommentes tetoválás.

A fájdalom csillapítására inkább más megoldásokat tudok neked ajánlani.

Első: ne üres gyomorral menj tetováltatni, egyél előtte. Ha a tetováltatás közben jól esik (mondjuk egy 3-4 órás menet közben tényleg jól tud esni), akkor egy szelet csoki jót tud tenni.

Második: Vigyél magaddal folyadékot, illetve igyál előtte rendesen.

Harmadik: pihend ki magad a tetováltatás előtt rendesen. Fáradtan, feszülten csak jobban a fájdalomra fogsz koncentrálni. Ha nagyon feszült vagy, esetleg igyál egy kis nyugtató hatású teát (természetes teák), vagy magnéziumot.

Negyedik: Betegen ne menj tetováltatni. Még megfázással sem.

Ötödik: Ne szedj be előtte fájdalom csillapító készítményt, illetve ne igyál alkoholos terméket, mert ezek közül egyik se segít. Sok helyen ha így mész el, haza is küldenek.

Hat: tetoválás közben nagyrészt zúgást hallasz, ahogy a gép berreg. Vigyél magaddal valami zenét és hallgasd azt. Sok helyen alapból is beraknak valami zenét, a tetoválók többségét ismervén általában rock felé húzókat. Ha nem kedveled a rockot, akkor inkább füldugós megoldásban hallgasd azt, amit szeretsz.

Hetedik: Kérdezz bátran! Hidd el, sokat tud segíteni a nyugalom.

Tetoválás menete: első lépésként a mintát dolgozzátok ki, illetve ha viszel sajátot, akkor azt le kell indigózni. Utána általában egy kis borotválás jön. Ennek csak annyi a célja, hogy a kontúrnál még véletlen se tudjon a tűsor megcsúszni, ezáltal precízebb a vonalvezetés is. Utána egy jön az indigós minta felvitele a bőrre, majd indul a munka. Amikor kezditek, a tetováló megkér, hogy hogyan helyezkedj el, de sose félj szólni, ha nem kényelmes az adott póz neked. (pl.: zsibbad valamid és megmozgatnát, nagyobb munka esetén egy kis szünet illetve ki kell menned wc-re...stb.)

Saját tapasztalatból: nekem telihátasom van, amiben volt csontos rész is bőven. Az első 5-10 perc volt szokatlan, kicsit kaparó érzés, utána kellemes volt. Vazelinnel kenegette a művész, illetve szüneteknél lemosta. Első alkalommal csak a kontúrt 6 órás munkával vitte fel, mert eléggé részletes volt a minta. Két szünetet tartottunk, de az utolsó óra már szenvedés volt, de kibírtam. A többi alkalom kellemesebb és rövidebb is volt.

Lábfejtetoválásomnál az utolsó 10 perc volt nagyon fájós, de megérte ;) Amúgy egész kellemes bizsergő érzés a folyamat maga ;)

Remélem segítettem, ha nem, írj privátban, kérdezz, és válaszolok.

- The Blueskin -

2013. márc. 28. 18:37
 3/6 SzilKa ***** válasza:
76%
Én még annyit tennék hozzá Blueskin megfontolandó és alapos írásához, hogy menstruáció ideje alatt se tetováltass, mert olyankor sokkal fájdalmasabb.
2013. márc. 28. 19:49
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes és kedves válaszokat. Nekem is van már egy tetkóm a tarkómon/nyakamon, ami tényleg nem fájt, sőt ahogy írtad szabályosan kellemes volt, de ettől a területtől nagyon félek.
2013. márc. 29. 16:47
 5/6 krisztián9718 válasza:
szerintem a lidokain spray haszál ha nem akkor ne mtudom de érzéstelenítővel próbáld meg
2015. jún. 10. 10:19
 6/6 sassszem válasza:
Lidocain krém.
2018. okt. 24. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!