Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hol lelhet a ma embere hiteles...

Hol lelhet a ma embere hiteles, tehát igaz információt, akármilyen témában?

Figyelt kérdés

Értem ez alatt azt, hogy gyakran még e legegyszerűbbnek tűnő kérdésekre is legalább két, egymásnak teljesen ellentmondó választ kap az ember, ha egy kicsit kutakodik és nem áll le a legelső válasz után. Legyen szó nyomtatott vagy elektronikus sajtóról, fórumokról, élő emberekkel történő kommunikációról, hivatalos(nak mondott) jelentésekről, vagy bármiről amit az internet kidob. Természetesen ez az oldal sem kivétel.

Itt nem csak elméleti dolgokról beszélek, hanem olyanokról is, amiket számszerűsíteni és mérni is lehet.

Pl.:

- orvosi, tudományos, történelmi stb. kutatások

- egy ország költségvetése, gazdasági helyzete stb.

- egészséges életmód (sport, táplálkozás stb.)

- orvoslás (kezelések, gyógyszerek)

- és a többi és a többi.

Vagy az egyetlen megoldás, hogy a sok információ és válasz közül kiválasztom a nekem legszimpatikusabbat és azt követem, aztán majd meglátom, hogy igaz volt-e vagy sem?

2013. márc. 22. 19:24
 1/1 gabba83 válasza:

Érdekes gondolat menet :) Nagyon közhelyesen hangzik, de a valóság az, hogy ahány ember, annyi szempont szerint közelít meg egy adott témát, vagy problémát. Mivel a világon a legtöbb dolog relatív és baromi sok szempont áll rendelkezésre a legtöbb témakörben, így természetesen előfordul hogy több száz vagy több ezer...stb válasz és megoldás lehetséges. Ilyenkor az ember a tőle telhető legjobb logikájára támaszkodhat és az alapján próbál számára értékes információt vagy konklúziót levonni.

Az én módszerem a nyitottság. Érdekes hogy sok amúgy első "ránézésre" teljesen különálló dolgok között is számos párhuzam figyelhető meg ha az ember megfelelően széleskörű tájékozottsággal rendelkezik. Természetesen ennek mennyisége is relatív.

2013. márc. 22. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!