Az epret el lehet ültetni, mikor tavasszal esténként még mínuszok vannak? Napközben nincs fagy.
Amit még érdemes tudni az eper nevelésről, hogy nem a talaját kell trágyázni, hanem a levelét. Vagyis amikor már melegebb van kint és megindul a növekedése, akkor kb 1-2%-os műtrágya oldattal a leveleket kell bepermetezni. Ezután a talaját tiszta vízzel meg kell locsolni, hogy ott felhíguljon a lehullott permet, különben a gyökerek megsérülhetnek. Nem bírják a tömény trágyázást.
Lombtrágyázással jókora termés érhető el akár 30 centis cserépben, több tő esetén is. Amikor már kint jó idő van és megindult a növekedése, akkor akár 3 naponta is lehet levéltrágyázni.
Mutatok képeket a tavalyi eper termésről:
Korábban is próbálkoztam eperrel az erkélyen, de azok elpusztultak mert nem a levelét trágyáztam hanem a tövét.
Ez a levéltrágyázás és utána a gyökér zóna tiszta vizes locsolása (az oda hullott permet hígítása) segített abban, hogy ilyen legyen a növény és a termése, mint a képeken látszik. Ja és napon áll egész délután. Ahol lehet, ott még jobb ha egész nap éri a napsütés. Viszont nem szabad, hogy kiszáradjon a földje.
Még a legelején egyszer nekem kiszáradt a föld és úgy tűnt, hogy tönkre megy az egész, de szerencsére abból így magához tért.
olvastad a kép alatt lévő szöveget is?
Gondolom igen, de azért külön ide illesztettem a címét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!