Miért nézik le az idősebbek a 18 év alattiakat?
Figyelt kérdés
nagyon sok ismerősöm gondolkodik így. ha valaki 18 éves, vagy több, azt teljesen úgy kezelik, mint egy normális embert. de ha fiatalabb, akár csak 1 évvel is, azt lenézik, nem veszik emberszámba, oltják a korával és nem kezelik felnőttesen. pedig szerintem egy 17 éves ugyanannyira érett, mint egy 18 éves. én is 17 vagyok. sokszor volt már olyan, hogy egy házibuliban teljesen jól elvoltam új arcokkal, aztán kiderült, hogy 17 éves vagyok. kigúvadt szemekkel néztek rám (pedig nem nézek ki idősebbnek) és onnantól kezdve nem beszéltek velem felnőttes dolgokról (pl szexről) mondták is hogy nem mondanak el valamit (egy srác a szerelmi ügyét) mert 17 éves vagyok... ezt így kijelentette. pedig ezek az emberek 20-21 évesek, ami csak pár év plusz. ez miért van így? tisztelet a kivételnek!2013. márc. 18. 16:33
2/3 A kérdező kommentje:
csak kérdezem, hogy miért. érdekel és nem csak engem, más, nálam fiatalabbakat és velem egyidőseket is. hogy ez miért van?
2013. márc. 23. 09:57
3/3 anonim válasza:
nem szokták lenézni. az észt nem a korral osztják. egyértelműen azért, mert MO-n 18 a "felnőtté válás" kora, Amerikában ugyanígy viselkednének veled 21 éves korodig, mert ha bármiyen formában megrontasz egy kiskorút(ha bizonyíthatóan akár szóban vagy tettben is)akkor eljárás alá vonhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!