Nem tudok tanulni :/ Mit tegyek hogy könnyebben tudjak tanulni?
Nekem is hasonló problémám volt. Amit nem akartam azt egyszerűen nem tudtam megtanulni, mindig elkalandoztam. Csak úgy sikerült felkészülnöm dolgozatokra, hogy suli után pihentem, aludtam, szórakoztam, majd este tanultam annyit és ameddig csak tudtam. Éjszaka könnyebben ment a tanulás, főleg utolsó éjjel, amikor már tudtam, hogy nincs sok időm hátra. Nem ajánlom ezen módszereket, mert másnap viszont fáradt maradsz, ami viszont rontja a gondolkodási képességeket.
A legjobb megoldás, ami nekem bevált az a sport. Menny el minden nap suli után úszni vagy futni egyet amivel levezeted a fölösleges energiáid. Utána pihenhetsz egy órát, míg eszel vagy lefürdesz. Utána tiszta fejjel neki tudsz majd állni a tanulásnak. Készíts ütemtervet, amiben összegezve van, hogy mely tantárgyakból mennyit és mikorra kell megtanulni és, hogy mi az ami fontosabb (pl. mert számonkérés lesz belőle). Először az anyaggal majd az írásbelivel foglalkozz. Készíts vázlatot (nem feltétlenül szükséges jegyzet). A vázlat alapján tudsz majd haladni és ki tudod pipálni amit már megtanultál az anyagból.
Fontos, hogy a környezeted is rendben legyen, tiszta íróasztal, csend vagy halk zene, rendes fényviszonyok, jó íróeszköz. Félóránként tarts szünetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!