Milyen szempontokat kell néznie egy étteremkritikusnak?
A házimhoz kellene gyűjteni 6-7 darabot, de nem nagyon tudom...
Segítséget köszönöm.
én csak egy ilyennel tudok szolgálni, ezaz étterem besorolására vonatkozik.
1998-as rendelet nemzetközi sztenderdeknek megfelelően. Mindenki köteles a saját üzletét osztályba sorolni és erről a vendégeket tájékoztatni. Be kell jelenteni a helyi jegyzőnél és az ipari kamaránál, akiknek jogukban áll ezt ellenőrizni a fogyasztóvédelmi felügyelőséggel együtt.
IV. osztály
kifogástalan állapotú mellékhelység
egységes és tiszta evőeszközök
elegendő étlap és itallap
szakképzett vezetés (minimum 1 fő)
a tisztaságot folyamatosan ellenőrizni kell
III. osztály
kell ami a IV. osztályhoz és kell még…
az üzlet előtti tér rendezet, gondozott
vendégtér légcseréje folyamatosan biztosított mesterséges szellőztetés
külön előtérből nyíló, nemenként elkülönített ingyenes mellékhelység WC papírral, szappannal, törölközővel, tükörrel
ha a vendég ételt fogyaszt de nem rendelt hozzá italt akkor víz vagy szóda jár hozzá
az üzletvezető és a konyhafőnök szakképzett + 3 év szakmai gyakorlat
ha van élőzene, csak „szakképzett művészek” léphetnek fel
II. osztály
elkülönített ruhatár
egységes bútorzat
rozsdamentes evőeszközök
a szeszesitalokat megfelelő pohárban kell felszolgálni
az italkínálatban hazai szeszesitalnak is szerepelnie kell
az étlapot legalább két idegen nyelvre le kell fordítani és ezeken a nyelveken fel is kell tudni venni a rendelést
kialakításuk és kínálatuk alkalmas gyermekvendégek igényeinek kielégítésére is
I. osztály
elkülönített fogadótér a bejárattól
a vendégekkel érintkező dolgozók formaruhát viselnek
a vezető és a konyhafőnök szakképzett és 5 év szakmai gyakorlata van
a fellépő művészek A típusú igazolvánnyal rendelkeznek
Ha én étteremkritikus lennék, akkor ezeket vizsgálnám :
- személyzet udvariassága
- étlap elég érthető-e, árak feltüntetés, választék
- kiszolgálás minősége, gyorsasága
- abrosz, evőeszközök, poharak minősége, tisztasága
- felszolgált italok minősége, hőmérséklete
- felszolgált ételek látványa, díszítése, íze, fűszerezése, minősége
- fizetés, számla korrektsége
- ár/minőség összevetése
- étterem hangulata
jaj ezzel nagyon sokat segítettél
köszi köszi köszi köszi :D
neked is nagyon köszi második :D
de rendik vagytok :D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!