Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen szempontokat kell...

Milyen szempontokat kell néznie egy étteremkritikusnak?

Figyelt kérdés

A házimhoz kellene gyűjteni 6-7 darabot, de nem nagyon tudom...

Segítséget köszönöm.


2009. szept. 15. 15:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

én csak egy ilyennel tudok szolgálni, ezaz étterem besorolására vonatkozik.


1998-as rendelet nemzetközi sztenderdeknek megfelelően. Mindenki köteles a saját üzletét osztályba sorolni és erről a vendégeket tájékoztatni. Be kell jelenteni a helyi jegyzőnél és az ipari kamaránál, akiknek jogukban áll ezt ellenőrizni a fogyasztóvédelmi felügyelőséggel együtt.

IV. osztály

kifogástalan állapotú mellékhelység

egységes és tiszta evőeszközök

elegendő étlap és itallap

szakképzett vezetés (minimum 1 fő)

a tisztaságot folyamatosan ellenőrizni kell

III. osztály

kell ami a IV. osztályhoz és kell még…

az üzlet előtti tér rendezet, gondozott

vendégtér légcseréje folyamatosan biztosított  mesterséges szellőztetés

külön előtérből nyíló, nemenként elkülönített ingyenes mellékhelység WC papírral, szappannal, törölközővel, tükörrel

ha a vendég ételt fogyaszt de nem rendelt hozzá italt akkor víz vagy szóda jár hozzá

az üzletvezető és a konyhafőnök szakképzett + 3 év szakmai gyakorlat

ha van élőzene, csak „szakképzett művészek” léphetnek fel

II. osztály

elkülönített ruhatár

egységes bútorzat

rozsdamentes evőeszközök

a szeszesitalokat megfelelő pohárban kell felszolgálni

az italkínálatban hazai szeszesitalnak is szerepelnie kell

az étlapot legalább két idegen nyelvre le kell fordítani és ezeken a nyelveken fel is kell tudni venni a rendelést

kialakításuk és kínálatuk alkalmas gyermekvendégek igényeinek kielégítésére is

I. osztály

elkülönített fogadótér a bejárattól

a vendégekkel érintkező dolgozók formaruhát viselnek

a vezető és a konyhafőnök szakképzett és 5 év szakmai gyakorlata van

a fellépő művészek A típusú igazolvánnyal rendelkeznek

2009. szept. 15. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha én étteremkritikus lennék, akkor ezeket vizsgálnám :

- személyzet udvariassága

- étlap elég érthető-e, árak feltüntetés, választék

- kiszolgálás minősége, gyorsasága

- abrosz, evőeszközök, poharak minősége, tisztasága

- felszolgált italok minősége, hőmérséklete

- felszolgált ételek látványa, díszítése, íze, fűszerezése, minősége

- fizetés, számla korrektsége

- ár/minőség összevetése

- étterem hangulata

2009. szept. 15. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

jaj ezzel nagyon sokat segítettél

köszi köszi köszi köszi :D

2009. szept. 15. 15:42
 4/4 A kérdező kommentje:

neked is nagyon köszi második :D

de rendik vagytok :D:D

2009. szept. 15. 15:43

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!