Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit szoltok hozzá? ( cigány...

Mit szoltok hozzá? ( cigány kérdés )

Figyelt kérdés

Van egy ismerösöm aki cigány ( így írom mert ö ìgy szereti ) és a fiát nem hajlandó abba az iskolába íratni ahol csak cigányok vanak, mert azt mondja fél hogy megverik, és rossz lesz.

Ez így még rendben is volna, de tudom hogy GYÜLÖLI a magyarokat.

És azt is tudom hogy szándékosan árt is olyan magyaroknak akivel kapcsolatba kerül.

Ha ilyen gyülölni való a magyar a gyerekét mért nem meri a cigány iskolába íratni??

Mi lesz ennek a vége?

2013. márc. 14. 17:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Sziasztok. Én is cigány vagyok, és nem vagyok rasszista, miért is utálnám a magyarokat Magyarországon? Elvileg.

De: ebben az országban engem ártatlanul megaláznak, családok arra nevelik a gyerekeiket, hogy utáljanak engem, holott nem követtem el semmit, a családom sok generáció óta magyar földön él, én itt születtem, és magyar az anyanyelvem, hozzáteszem, százszor különbül használom ezt az anyanyelvet, mint nagyon sok magyar, aki még írni és olvasni sem tud az anyanyelvén, de veri a nyálát, hogy ő magyar, annyi adót fizettem már ennek az államnak, hogy azon vehetnék vagy három házat, pedig még 30 éves sem vagyok, mégis elvárják, hogy ne tekintsem hazámnak, ne nevezzem magamat magyarnak, féregnek és orknak neveznek, meg ami csak kifér a szájukon meg a billentyűzetükön, bűnözőnek titulálnak, soroljam még? Szerintem nincs rá szükség, mindenki érti, mire gondolok.

Aki nem jár hasonló cipőben, nem is értheti, nem is sejtheti, hogy min megy keresztül egy olyan ember, aki nap mint nap ezt éli át, holott a légynek sem ártott, és nem tehet arról, hogy olyannak született, amilyennek. Elvileg cigánynak lenni nem szégyen, nem is erény, csak egy szimpla állapot. De Magyarországon lesütött szemmel kell járnom az utcán, szégyellnem kell magamat, mert merészeltem cigánynak születni.

Én amikor ez az egész elkezdődött, akkor a magyaroknak igazat adtam sok mindenben, de egyre kevésbé látom így, mert ami itt megy, az már túlzás. És tudjátok, mit?

Most már én is azt mondom, hogy utálom a magyarokat. A cigányokat is, mert én szívom meg, hogy mások bűnöznek.

Régen ha valaki azt mondta, hogy "azért, mert én cigány vagyok??", én voltam az első, aki teli szájjal kiröhögte, de mostanában elég sokszor érzem én is úgy, hogy azért bánnak velem úgy, ahogy, mert cigány vagyok.

És ha valakit folyamatosan bántanak, akkor az a valaki meggyűlöli azt, aki bántotta. Sajnos ez így működik.

Egyébként a magyarok körében rendes divat lett rasszistának lenni, az már nem is hazafi, aki nem rasszista. Akkor meg mi a furcsa abban, hogy más népek is rasszisták?

Mondjuk az ismerősödet nem értem. Attól, hogy én sem rajongok a magyarokért, úgy általában, nem értem, miért ne lehetnék jóba az ismerőseimmel, kollégáimmal? Akiket egyébként nagyon is szeretek, hiszen azok nem ártottak nekem semmit? Ha feltétel nélkül elítélek egy népet, akkor nem vagyok különb azoknál, akik engem is elítélnek. És ha ártok is ezeknek az embereknek, akkor pontosan a rólam kialakított képet igazolom. Szóval nem értem az ismerősödet, lehet valami belövése van.

2013. ápr. 26. 00:35
 12/23 A kérdező kommentje:

Most erre mit modjak te is raszista vagy. -_-"

Én nem a cigányokat gyülölöm félre ne érts, én a raszista cigányokat gyülölöm, aról meg nem tehetek hogy 99.99 %-a raszista.

Hova vezet ez???

Pedig ha közösen össze fognánk lenne esélye cigánynak, magyarnak, magyarországon.

Ja és nem értem mért panaszkodsz mikor magyarországon a legjobb a cigányoknak -_-"

De a közös össze fogásra bolha fing az esély, de nem baj mert majd a magyarok is bandákba verödnek, csak ennek nem lesz semmi jó vége.

2013. ápr. 26. 04:03
 13/23 A kérdező kommentje:

Véleményem szerint közös ellenséget kéne találni és azt támadni. ( Parlament, politikusok )

De ìrj ha ezt bántonak találod.

2013. ápr. 26. 18:16
 14/23 anonim ***** válasza:

Dehát te ugyanazt mondod, amit én, hogy összefogni kéne.

Arra meg, hogy szerinted rasszista vagyok: ha elolvastad, amit írtam, akkor szerintem abból le lehet szűrni, hogy eredetileg rohadtul nem voltam rasszista. Most sem érzem magam annak. Én nem egy egész népet utálok, egyszerűen rohadtul elegem van abból, amiket fentebb leírtam.

Az meg, hogy nem tudod mi bajom, mert Mo.-n a cigányoknak a legjobb... hát nem tudom, én nem érzem úgy, hogy nekem olyan marha jó lenne. Napi szinten átutazom egy egész megyét, hogy megkeressem az a kis sszar fizetésemet, ami a fél fogamra sem elég. Nekem aztán nem tett a valagam alá házat az állam, és nem fizeti a számláimat semmilyen szociális intézmény. Én aztán semmilyen előnyét nem élvezem, ellentétben a hátrányaival, mert az pont az olyan cigányokat sújtja, amilyen én is vagyok.

2013. ápr. 27. 00:11
 15/23 A kérdező kommentje:

Elhiheted hogy nekem is elegem van abból, amiket fentebb leírtam.

Ja és nem bántani akarlak de át utazod a megyét egy kis sz@r fizetésért, sok magyar is átutazná ha lenne munka. Most azért panaszkodsz mert van munkád?

Mikor azt mondtam hogy Mo-n nektek jò, te az utazásra és fizetésre panaszkodtál, hid el sok magyar is örülne még ilyen munkának is, örülj hogy van munkád.

De te mintha kicsitt a börszinre akarnád terelni, pedig nem vagy buta azt kell megérteni hogy magyarnak sincs munkája ez most ilyen sajna. Dolgoztam együtt cigányokal 2 évig egy gyárba, normálisan bejártak, jó volt a munkájuk, voltak cigány vezetök akik ilyen pocìcioba jutottak nem b@sztaták a magyart se, csak a linkeket legyen az magyar vagy cigány, de ugy látszodott hogy a cigányok inkább szegregálodnak.

2013. ápr. 27. 06:22
 16/23 anonim ***** válasza:

Nem, egyáltalán nem panaszkodom azért, mert van munkám. Ezt csak arra írtam, hogy a cigányoknak jobb itt, mint a magyaroknak. Nem feltétlenül. Azoknak a cigányoknak, akik becsületesen akarnak élni, sokkal rosszabb itt, mint a magyaroknak, elhiheted. Azért csak azoknak, mert pontosan azokat nem érdekli a véleményetek, akik ezt az egész viszályt okozzák a kisebbség és a többségi társadalom között, konkrétan a cigánybűnözőkre gondolok itt. Azt nem fogja érdekelni, ha nem kap munkát, vagy ha utálják a magyarok. De az olyat, aki inkább beilleszkedni próbál, tényleg a hazájának érzi Magyarországot, és úgy is viselkedik, azt igenis bántja ez a kialakult helyzet.

A munkanélküliséggel kapcsolatban meg azért nem értek veled egyet, mert nekünk is munkanélküliség van, de nekünk még azzal is meg kell küzdenünk, hogy a származásunk miatt (ismétlem: maximálisan MEGÉRTEM a magyarok reakcióját) nem szívesen vesznek fel minket sehová. Hidd el, hogy sokkal nehezebb cigányként munkát kapni, mint nem cigányként. Nekem is azért van még olyan munkám is, ami bőven a végzettségemen aluli, mert rohadt nagy mázlim volt. De előtte számtalanszor próbáltam munkát találni, és ahányszor visszahívtak, dicsérték az önéletrajzomat, és hogy mennyire szimpatikus vagyok telefonon keresztül. Megbeszéltük az időpontot, de mire odaértem, mindig betelt az állás, konkrétan lerohadt a vigyor a képükről, mikor megláttak. Pedig egy ízben még rájuk is telefonáltam út közben, mert eltévedtem, és bájosan útbaigazítottak telefonon, öt perccel az előtt, hogy személyesen meg azt mondták, hogy nincs, és nem is volt semmilyen állás. Úgyhogy sajnos ez igaz. Fene a pofáját minden bűnöző cigánynak, mert egyébként csakis ők tehetnek erről.

2013. ápr. 28. 04:45
 17/23 A kérdező kommentje:

Hmmm köszönöm a választ és megértelek, bárcsak minden cigány olyan lenne mint te!

Amit leírtál az mind igaz, ha lenne több munka lehet megszüne ez a rasszizmus téma mivel ahol én dolgoztam ott sz@rtak a börszinre csak a munka haladjon :)

És mindenkinek könyü munkája volt aránylag jó fizetésért ha egy cigány becsületesen bejárt dolgozni nem kötszködött másal ( igaz az ottani cigányok nem voltak kötszködösök ) aból az emberböl akár müszak vezetö lehetett neki a bére 220 ezer plusz valami jutatás :)

Azért ìrtam mert volt ilyen és jó fej volt szereték is, nekem furcsa volt az egész mert ott a rasszizmus csak kis mértékben volt jelen, akor volt ilyen téma mikor valami alpári cigányok jöttek ( mert hát öket is felveték ) és ök fokozták a hangulattot, de az ilyenek nem is sokáig dolgoztak ott :) nem azért mert kirugták öket nem, állítolag nekik "nem érte meg" :)

Szerintem a rasszizmus felszámolásához vagy csökentéséhez MUNKA kéne mert ha van munka, ott nem nézik a börszint. Csak sajnos az nem nagyon van.

2013. ápr. 28. 07:06
 18/23 A kérdező kommentje:

És még anyit hozzá tenék hogy azért az ottani munkás cigányok akikel 2 évig dolgoztam és inkább a fiatalok láttam hogy szeretnek szegregálodni a magyaroktol.

Az idösebbekel még ilyen baj se volt, csak inkább a fiatalok pedig már 2 éve ott melòztak jól is végezték a munkájukat de még is inkább szegregálodtak, na hogy ez mitöl van? a beléjük nevelt rasszizmus én erre gondolok.

És már pedig nekik volt munkájuk el is voltak ismerve, szòval a MUNKA se oldaná meg a rasszizmus kérdését esetleg csökentené.

Ahol meg most vagyok pfffffff elég legyen annyi hogy naponta szembesülök a rasszista cigányokal, amiket mondanak, tesznek, az sok magyar ember számára hihetetlen és felfoghatatlan.

Téged sajnálak mert igazad van, miatuk az életben én is megbélyegeznélek és nem is sok esélyt adnák hogy bizonyíts.

Igen igazd van belátom sajnos a te néped tett ezért hogy ez ìgy legyen, ismerek én diplomás cigányokat is elvileg értelmiségiek, és hidd el hogy ezeknek az okos embereknek a száján is mindnek kicsuszott a száján a magyar gyülölet szava.

Elhiheted én sokat láttam lehet többet tudok cigányokról mint te magad.

2013. ápr. 28. 21:08
 19/23 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy többet tudsz a cigányokról nálam. :)

Hát már tényleg nem tudom, hogyan mondhatnám másként: az ember csak ilyen. Nem csak a cigány ember ilyen, hanem minden ember. Általánosít. Téged ha egy cigány leüt az utcán, jól megver, elveszi a telefonodat, akkor valószínűleg utána azt mondod: "ezek a rohadt cigányok olyan emberek, akik leütik az embert, és elveszik a telefonját, igaza volt X. Y.-nak, mert neki is volt egy ismerőse, akivel hasonló történt."

Mi cigányok meg azt mondjuk, mikor pl. egy ilyen sikertelen állásinterjú után hazamegyünk (és képzelem, hogy egy diplomás embernek ez még szörnyűbb érzés, mint nekem): "ezek a rohadt magyarok micsoda fajgyűlölők, igaza volt X. Y.-nak, mert vele is megtörtént hasonló."

Az emberek egy-két esetből általánosítani képesek egész népeket, ténymegállapításként kezelik az esetlegesen akár téves információikat, és beléjük csontosodnak ezek a dolgok. Szerintem ez okozza a viszályt a két népcsoport között. És szerintem ezt egyébként valakik tudatosan generálják.

Meg még megemlíteném, hogy a fiatalok körében nagyon elterjedt a drogozás, ez is nagyon mérvadó, mert a régi idős cigányok nem viselkedtek úgy, mint ezek a mostani idióták. Ezek általában drog hatása alatt szoktak késelni, ok nélkül verekedni, szurkálni, stb., vagy általában azért ütnek le embereket, mert kell a pénz a drogra, sokan ezért is törnek be. A drog nagyon nagy úr... persze csinálják a magyar fiatalok is, csak jóval diszkrétebben.

2013. ápr. 30. 14:31
 20/23 A kérdező kommentje:

Pedig hidd el lehet hogy többet tudok nem a levegöbe beszélek mìg te ismersz egy két cigány telepet én ismerek 50-et.

Persze hogy általánosítunk, ha utcán 1 cigányal vagyok és jön egy másik ugy köszön hogy szia ( ez nem nekem szól egyértelmüen ), ha magyar jön ugy köszön hogy sziasztok ( vond le a következtetést ) és munka helyeken is tapasztaltam ezt.

És a drog valójában elterjedt nagyon keményen a cigányság körében, de nehogy már sajnáljam szegényeket, mikor szegények leszurják, kirabolják a magyart büszkén. Szegény csak a drog miatt csinálta, fuuu hányingerem van.

Magyar se kap állást diplomával, na ez mi? raszizmus?

Nincs drága barátom itt senkinek munka, de könyebb a rasszizmusra fogni.

Vanak elö ìtéletek természetesen, de ahol van munka ott lesz@rják a börszint. Csak hogy nincs ez a baj, de ahogy írtam feljebb ez se oldaná meg a rasszizmust a cigányok így nevelik a gyerekeiket.

2013. ápr. 30. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!