Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mennyire jó ötlet nátriumot...

Mennyire jó ötlet nátriumot tenni egy vízben oldódó kapszulába, és lehúzni a vécén?

Figyelt kérdés
Persze nem otthon! :D
2009. szept. 14. 15:13
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát ha nátrium-kloridot tennél bele, akkor nyugodtan lehúzhatod.
2009. szept. 14. 15:24
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem nátrium-kloridot, akkor nem történne semmi. :D Csak úgy simán elemi nátriumot. :D
2009. szept. 14. 15:37
 3/9 anonim ***** válasza:
Miért, akkor mi történne? Tényleg elárulhatnád!
2009. szept. 16. 13:42
 4/9 anonim ***** válasza:
Még jó hogy kémiából négyes voltam xD kérdező jó kérdés :P aki nem tudná: nátriumot vizbe dobunk,elkezd sisteregni és a víz felszínén ide-oda rohangál xD gondolom ha valaki leülne sluzira poén lenne :D
2009. szept. 16. 14:17
 5/9 A kérdező kommentje:

Az történik, hogy vízbe dobod, sistereg, füstöl, és rohangál. Esetenként egy nagy pukkanással felrobban. A vízzel reagálva NaOH képződik, azaz Nátrium-Hidroxid, meg természetesen képződik még H2(hidrogén). Az NaOH egy nagyon erős lúg, és a víz, amibe a nátriumot dobtad onnantól kezdve NaOH oldat lesz, ha beledugsz egy pH mérőt, akkor kékre színezi, ami bázis jelenlétére utal.

Ha fogsz egy ilyen kapszulát [link] és szétszeded, mint a képen, kiveszed belőle a gyógyszert, a helyére pedig Na-t teszel, és lehúzod a vécén, akkor az fog történni, hogy a kapszula bejut a szennyvízcsőbe, ahol elkezd oldódni, és mikor feloldódik, a nátrium reagál a vízzel, ezzel hidrogéngázt képezve, ami szétrepeszti a csöveket, és/vagy ki fog folyni a szennyvíz a csapokból, vécéből, szóval jó móka. Ajánlom mindenkinek iskolában. :D

2009. szept. 16. 16:44
 6/9 anonim ***** válasza:
Iskolában? Hát én azért félnék egy picit :D
2009. szept. 20. 16:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Elég nagy szemétség lenne, hol akarod megcsinálni?
2009. szept. 20. 17:14
 8/9 A kérdező kommentje:
Én sehol sem akarom megcsinálni, mert szeretem az iskolámat, nem akarok ilyeneket csinálni vele, de a véleményem az, hogy a tényeket mindenkinek joga van tudni, még akkor is, ha ez másoknak kellemetlen, azért meg hogy ki mit tesz a tényekkel, már nem vállalok felelősséget. Inkább amolyan ismeretterjesztő, elgondolkodtató kérdésnek szántam. :D
2009. szept. 20. 17:19
 9/9 anonim ***** válasza:

Nos, így játszadozzunk akár csak a gondolattal is:

[link]

2009. szept. 24. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!