Igaz, hogy a hidrogénnek, vagy a kőolajnak köze van a Delma margarinhoz?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Hidrogén növényi zsírokon való átbuborékoltatásával készülnek a margarinok. A hidrogén beépül a telítetlen (a szénláncban kettős kötést tartalmazó) helyekre. Ezért mondják egészségtelennek, mert egy mesterséges kaja. Olyan fajta zsírsav, amivel a természetben nem találkozhatunk, ezért a szervezetünk nem lehet felkészülve a fogyasztására.
A kőolajnak a vegyiparhoz és azon belül is az élelmiszer ipari ágához is nagyon sok köze van, mivel szinte mindent elő tudnak belőle állítani: aromák, ízfokozók, stabilizálók, állományjavítók, alkohol stb. Én magam is megdöbentem azon, amikor egy olcsó vodkát olvasva ezt láttam:készült alkohol és víz felhasználásával. Magyarul igen, azt a vodkát kb, ipari víz és kőolaj felhasználásával is elő lehetne állítani. Persze gondolom, valami olcsó párlatból van kinyerve hozzá az alkohol, de akkor is.
Törekednünk kell a minél kevésbé mesterséges, a minél természetesebb, a lehető legkevésbé feldolgozott élelmiszerek vásárlására.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!