Pénztárnál elöttünk lebukott egy illető 10ezer ft értékü tárgyat akart kivinni az áruházból. Jegyzőkönyvet vettek fel róla. Mi lesz a következménye?
Figyelt kérdés
2009. szept. 13. 08:15
1/5 anonim válasza:
Szabálysértési eljárás mert nem haladta meg a 20ezer Ft-ot. Mert az már bűncselekmény lenne.
Pénzbüntetést fog kapni, vagy ha akarja közmunkában ledolgozhatja a büntetést.
2/5 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy mostanában szigorították az értékhatárt. Feljelentik a rendőrségen lopásért.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2009. szept. 15. 07:13
4/5 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy ez a határ már 20ezer, de lehet, hogy nem így van. Mindenesetre azalatt csak szabálysértésnek számít, viszont, ha eléri, akkor feljelentik. Lehet, hogy csak jegyzőkönyvet kapott, de ha többször előfordul, akkor az összegek adódnak össze, és akkor 1xcsak eléri az értékhatárt,és akkor megintcsak feljelenthető.
Remélem nem az ismerősöd. :)
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi!Nem ismerősöm,csak nem volt még ilyen szituációban részem azért érdekel.
2009. szept. 19. 12:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!