Ti hányszor utaltatok már előre más bankszámlájára? Nem túl kockázatos ez? Pl. Vaterán új cuccokat hirdetnek, elutalom a pénzt, de terméket nem kapok. Vagy lenyúlja az összes pénzem a bankszámláról. Saját tapasztalatok?
Nálam eddig nem volt vele gond.
Vaterán érdemes az értékeléseket nézni, ha ezek rendben vannak, akkor valószínűleg nem lesz gond. Bár az is igaz, hogy túl nagy értékű dolgot azért nem vennék előreutalással. (eddig kb. 20.000 ft volt a legtöbb)
"Vagy lenyúlja az összes pénzem a bankszámláról."
Ilyet nem tud tenni, ne aggódj! Ne keverd össze a bankkártyás fizetéssel!
Viszont amit írtam, az a vaterára igaz csak. Tehát az ilyen ingyenes, névtelen oldalakon (apród, jófogás) soha nem szabad előre utalni, ott valóban nagy a kockázat.
Én mindig előre utaltam/utalom a Vaterán vásárolt termék árát, és még nem volt gond belőle.
Persze az is igaz, hogy én csak pár ezres (max 10e) értékig vásárolok ilyen helyen, mert az ördög azért sosem alszik.
De ha vásárlás ELŐTT megnézed az eladó "statisztikáját", értékelését, elég jól be lehet lőni, hogy megbízható-e. Mondjuk az is hozzátartozik, hogy olyantól nagyon nem szívesen vásárol az ember, akinek még csak 1-2 eladása van.
Lenyúlni egyébként nem tudja a számládat, mert ő csak az utalandó összeget közli veled, tehát legrosszabb esetben is "csak" azt az összeget bukod.
Több 100x. Nem volt belőle semmi!
Viszont ha a termék külföldről jön azt 15x gondold meg, mert elég macerás a pénzed után menni, ha esetleg nem kapnád meg a terméket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!